Inge Savels, Coördinator Afdeling Jongeren en Volwassenen, Sensoa

Inge Savels staat voor de uitdaging om een team te begeleiden van bestaande medewerkers, naar een nieuwe samenstelling en rolverdeling.

“Er was wat ongerustheid bij de medewerkers rond mandaten, beslissingsrecht, onderlinge afspraken. We hadden nood aan duidelijkheid, heldere communicatie en afspraken. Daarin wilden we ons laten ondersteunen.”

Inge nam contact op met Werk met Zin om rond dit thema een teamdag te organiseren. Werk met Zin was bekend bij Sensoa door één van de medewerkers die reeds individuele loopbaancoaching volgde.

sensoa teamcoaching

Door de juiste vragen en brede manier van kijken

“Hoe onze vraag behandeld werd? Er werd op voorhand telefonisch overlegd waardoor voor mij snel duidelijk werd dat Werk met Zin begreep wat we nodig hadden. Door de juiste vragen en een brede manier van kijken naar onze probleemstelling was ik overtuigd. De verwachtingen werden getoetst en het kader gecreëerd.”

De dag zelf werd er hard gewerkt. ”Het was een zware dag, maar hij werd als zeer goed ervaren. In openheid over bezorgdheden, ergernissen en mogelijkheden praten ligt soms gevoelig.” Dat dit gestructureerd werd door een externe coach, maakte het hanteerbaarder. “Er werden ook onderliggende dynamieken blootgelegd, waar we ons zelf niet (altijd) van bewust waren en die de werking kunnen belemmeren. We werden aangesproken op onze eigen kracht om verantwoordelijkheid op te nemen bij onduidelijkheden binnen de organisatie. Dit gaf een nieuw elan.”

We kunnen verder nu

“Krachtig”, zo omschrijft Inge de teamdag. Het eerste gesprek is aangegaan en de basis is gelegd. “Dat merk ik ook op de werkvloer. Zaken worden nu makkelijker uitgesproken naar elkaar, verwachtingen worden afgestemd en de afspraken die we op de teamdag maakten zijn een kader om op terug te vallen.”

Ook als coördinator van dit team voelde Inge zich ondersteund. “De nuttige literatuurtips die ik meekreeg rond groepsdynamica zijn zeker helpend bij het begeleiden van mijn team. We kunnen verder nu.”

 

Heeft uw team ook nood om eens samen stil te staan bij jullie manier van werken? Samen naar de toekomst te kijken? Bekijk hier het aanbod van teamcoaching en wij maken voor u een voorstel op maat.