Walter Vandeperre, Chief Entertainment Officer

Vinger aan de pols houden, weten wanneer het niet goed loopt en een kader scheppen waar mensen zich goed voelen. Dit zijn enkele drijfveren van Walter Vandeperre, CEO van H&L Services. 
Dit bedrijf richt zich op het laden en lossen van goederen uit containers of vrachtwagens op locatie. “We staan voor goederenbehandeling waar automatisatie niet rendeert. Dat vraagt dus om handenarbeid! Dat klaren we met ongeveer 37 mensen per dag. Mijn personeel bestaat uit allerlei nationaliteiten en culturen. Zelf vind ik dat verrijkend, het verruimt mijn eigen scope. Het kleurenpakket op zich maakt niets uit. Maar het geeft wel verschillen in visie, andere belevingen, problemen…”

Walter Vandeperre H&L Services referentie Werk met Zin

Walter Vandeperre H&L Services. Foto Koen Broos

Durven kijken

“Ik wil als bedrijfsleider durven onder ogen zien wat er gebeurt in het bedrijf. Zelf sta ik niet mee op de werkvloer. Mijn mankrachten werken op locatie waardoor ik soms de voeling verlies met hoe het loopt. Aangezien ik het belangrijk vind pro-actief te handelen en vinger aan de pols te houden hield ik jaarlijks evaluatiegesprekken. Ik heb een erg trouw publiek waardoor de gesprekken niet veel nieuws meer brachten. Gaandeweg hield ik er dan maar mee op.”

Toen las Walter het artikel over de teamscan die Werk met Zin hield bij Dienstenthuis. “Bij deze organisatie werkt eveneens een erg divers publiek. Dat is vergelijkbaar met mijn situatie. Ook ik wil mensen een volwaardige job geven om daarmee ieders tevredenheid te verhogen.”

logistiek Werk met Zin H&L Koen Broos

Een moedige stap

Walter was benieuwd wat er zich aan de onderkant van de ijsberg afspeelde. “Ik had niet het gevoel dat er onder de waterspiegel ernstige problemen leefden, maar ik ben van het principe beter voorkomen dan genezen. Ik wilde mijn mensen ook de kans geven om bij een externe, neutrale partij hun zeg te kunnen doen.” Het voorstel om een teamscan te doen werd door de medewerkers positief onthaald. Met iedereen werd een vragenlijst overlopen, gekoppeld aan een diepgaand gesprek. “Ik geloofde ook dat ze openlijker hun mening durven formuleren tegen iemand anders, dus dat info die eruit zou komen vollediger zou zijn.”

Een goed rapport

“Je hoopt natuurlijk dat er geen ernstige verzuchtingen uitkomen, maar het geeft ook de gelegenheid om de problemen die er dan aan het licht zouden komen daadwerkelijk aan te pakken. Dat vind ik mijn taak!”

Het eindresultaat gaf veel bevestiging en erkenning aan de inspanningen die Walter voor zijn medewerkers opbrengt. Aan een aantal individuele klachten werd gehoor gegeven. “Zo wist ik bijvoorbeeld dat één van mijn medewerkers aan zijn limieten zat, maar niet dat hij er eigenlijk al ver over zat. Ik heb nadien de actie ondernomen om een extra kracht aan te werven, om deze man te ontlasten.”

Blijven kijken naar het geheel

Uiteraard zijn er ook zaken waar Walter geen gevolg aan heeft gegeven. Ze waren te klein in het groter geheel. “Je kan nooit voor iedereen goed doen en ik blijf ook kijken naar wat er voor de meerderheid wel werkt. Ik voel me de dirigent die ervoor zorgt dat iedereen samenspeelt en een instrument heeft waar hij graag op speelt. Het samenspel moet goed klinken en dat vraagt afstemming.”

Wat werkt?

Wat zijn medewerkers vooral apprecieerden?

“De absolute autonomie, het respectvol vertrouwen en alle dagen beloond worden voor hun inspanningen. Dat is de manier om hen te inspireren en blijvend te motiveren en daar wil ik op inzetten.”

Ik ben in zee gegaan met Werk met Zin nadat ik mijn oor te luisteren had gelegd bij Dienstenthuis. Als het voor hen werkte zou dat voor mij ook zo zijn. Mijn verwachtingen zijn dan ook ingelost. Ik kreeg een heldere weergave van mijn bedrijfssituatie die op een eerlijke en professionele manier werd gecommuniceerd.

Eigenlijk is het een must voor elk bedrijf om een teamscan om de paar jaren te organiseren. Het vraagt wel dat je de confrontatie met de resultaten wil aangaan én actie onderneemt. Enkel dan rendeert het echt.”

I love my boss

Marianne en Marita, die de teamscan begeleidden, waren geraakt door de uitspraak “I love my boss”. “Een mooier compliment kan je als baas toch niet krijgen!” Het geeft hen alvast zin om een nieuw traject te ontwikkelen. Het doel? Leiders ondersteunen in hun moed en bereidheid hun medewerkers ernstig te nemen.

 

Hebt u ook interesse om samen met onze coaches onder de waterlijn te duiken en te kijken wat er echt leeft? Laat het ons weten via deze weg. Dan bekijken we samen hoe we u op maat een voorstel voor een teamscan kunnen doen.