Elk verhaal heeft verschillende kanten. Zo ook de getuigenis van Sam, die bij Boekenhuis Theoria in Kortrijk haar ideale werkplek vond. Die omgeving past helemaal bij Sam, ze voelt dat ze hier zichzelf kan zijn. Als werkgever heeft Annemie Bernaerts hier natuurlijk haar bijdrage aan. Want een medewerker die met zin in de winkel staat, wees er maar zeker van dat de klanten dat ook voelen, dat het effect heeft op het welslagen van de zaak.

Tijdens ons bezoek aan Theoria waren we dus ook benieuwd naar het verhaal van Annemie: hoe doe je dat, een medewerker laten werken met zin?

Het begint waarschijnlijk al bij de aanwerving. Jullie hebben Sam ‘ontdekt’?

Annemie: We kenden Sam al een beetje en zagen haar hier regelmatig in de winkel. Er was een vacature maar we hadden ons voorgenomen de tijd daarvoor te nemen, we wilden die niet zomaar invullen. Tot we aan Sam dachten. Het zotte is, het was geen standaard sollicitatiegesprek. Alles was anders dan dat het normaal zou gaan op een aanwerving. Het buikgevoel heeft ons geleid, maar zo zijn we goed terechtgekomen. Al die puzzelstukjes die in elkaar vielen op het juiste moment.

Het klinkt zo natuurlijk?

Annemie: Ja zo vanzelf ging dat, dat we pas veel later over het contract gaan spreken zijn. Er zit hier veel afwisseling in: horeca, boeken, planning en evenementen. Er zijn nog 1001 ideeën die nu aan bod kunnen komen. Nu zijn we nog wat aan het zoeken.

Jullie vinden een goede ontspanning ook belangrijk naast hard werken, niet?

Annemie: Jazeker. Dat was even wennen voor Sam. Het is werken op zaterdag, maar die dag mag ze recupereren in de week. We hebben haar nu zo ver gekregen, dat ze haar recupdag vrij neemt voor zelfzorg, en niet bezig is met de was en de plas. Neem de fiets, ga wandelen, doe een tentoonstelling. Maar gebruik die tijd voor jezelf.

Jezelf kunnen en mogen zijn op het werk voelt een als thuiskomen.

Sam: We vullen elkaar zo goed aan. We kunnen zo onszelf zijn op deze plek.

Annemie: dat vind ik écht belangrijk. Het is hier soms keihard werken, dan is het super belangrijk dat je op je gemak bent. Er is immers maar 24u op een dag en daarin moet je kunnen werken met zin. Dat moet je met je goesting doen.

Sam: We zeggen dat meerdere keren op een dag aan elkaar: “oh, ik ben hier graag”.Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, soms is het keihard werken, maar doordat we zo goed overeen komen, kunnen we het wel aan.

Annemie: ik zeg dat ook aan haar, ik ben hier ook graag.

Jullie gaan precies vooral vriendschappelijk met elkaar om. Klopt dat?

Sam: Het is hier zo niet ‘baas’ en medewerker.

Annemie: ik heb het daar moeilijk mee, heel moeilijk zelf. We werken hier allemaal even hard, we maken daar geen verschil in. Soms zijn er zo van die klanten die ‘is madam hier?’ vragen. Daar kan ik niet tegen. We doen hier allemaal even hard ons best.

Sam: dat was inderdaad ook hetgeen ik op mijn vorig werk op was vastgelopen. Mijn ervaring werd niet gebruikt en ik zag dat niet meer zitten en had mijn opzeg gegeven.

Annemie: We maken het hier ook gewoon plezierig. Het gevoel en herinneringen blijft toch veel langer hangen. Dat is veel belangrijker dan geld. Natuurlijk heb je je basisloon nodig, maar hoe je je dag doorkomt, moet toch aangenaam blijven. Daarom maken we plezier, eten we een taartje, lachen we samen. Wij leggen geen dresscode op. Hier kan je met sneakers aan komen werken, je loopt een hele dag rond. Dat moet toch gewoon gemakkelijk zijn. Ook hierin moet je jezelf kunnen zijn.

Het uitgebreide verhaal van Sam gemist? Hier lees je haar verhaal

Wilt u als werkgever ook werk maken van medewerkers die werken met zin? Wij kunnen u daarin ondersteunen met een aanbod op maat. Dankzij de KMO Portefeuille kan U zelfs tot 40% van de kosten terugkrijgen van de overheid.  Stel hier uw vraag en wij zoeken samen met u uit wat de beste aanpak is.