Johan Gebreurs Plant Manager & Kim Cornelissen HR-Manager AGIO

“AGIO, sigarenproducent, is een familiebedrijf dat belang hecht aan een persoonlijke aanpak en vooral samen met zijn medewerkers het aanbod wil realiseren.” Zo start het gesprek met Kim en Johan. “We zijn een klein bedrijf, met 300 medewerkers in België. Net daarom vinden we het belangrijk om in onze trajecten met leidinggevenden externe partners te betrekken. Zo krijgen ze een gesprekspartner buiten AGIO en dat werkt stimulerend.”

AGIO deed beroep op Werk met Zin vanuit een medewerker die kampte met burn-out. “We proberen er eerst steeds zelf mee aan de slag te gaan, via de leidinggevende en de HR-dienst. Echter als we merken dat het complexer is dan we denken, betrekken we er een externe coach bij.” Voor Kim en Johan was het belangrijk om het probleem burn-out niet te individualiseren, maar ook te kijken hoe de leidinggevende de medewerker kon ondersteunen en zo ontwikkeling te creëren in zijn stijl van leidinggeven.

Twee medewerkers, twee coaches

AGIO besliste om zowel de leidinggevende als zijn medewerker een coachingtraject aan te bieden. “Omwille van de vertrouwelijkheid en veiligheid kozen we om met twee verschillende coaches, Helga en Bieke, van Werk met Zin in zee te gaan. Er werd eerst een gezamenlijk intakegesprek gedaan: 6 mensen rond de tafel om de doelen en verwachtingen uit te klaren.” Daarna ging elk van hen met hun coach aan de slag.”

Er werden individuele sessies maar ook gezamenlijke momenten gehouden. In alle openheid en met veel respect kon er gepraat worden over ieders aandeel en rol. Zo ontstond er wederzijds begrip en afstemming waardoor samenwerking weer mogelijk werd. “En dat wilden we bereiken.”

Intenties en beleving op één lijn

Op vraag van de leidinggevende werd zijn traject verlengd. “We merkten dat het effect van de coaching verder ging dan enkel op de job. De leidinggevende kreeg meer en meer inzicht in zichzelf en hoe zijn intenties niet steeds de juiste beleving teweegbrachten. Zijn coach Helga stelde diepe en juiste vragen waardoor hij een rijkere kijk kreeg op het resultaat van zijn handelen. De coaching reikte dieper dan enkel een antwoord. ” De openheid die extern door de coach werd gestimuleerd, zette zich daarna ook verder in Agio. De medewerker ging actief met de coaching aan de slag en vroeg zelf om feedback aan zijn leidinggevende en HR Manager.

Agio Coaching leidinggevende Koen Broos

Van weerstand naar aanvaarding en ontwikkeling

Of zo’n intense en open aanpak wel passend is binnen een omgeving met technische profielen? “Die vraag hebben we ons ook gesteld. Maar we merkten dat de zeer open communicatie tussen alle partijen een échte vertrouwensband creëerde.”

De verdedigingsreflex veranderde gaandeweg in een begrijpende reflex. “Het is mooi om te zien dat de leidinggevende zelf zijn coaching vergelijkt met het onderhoud van een machine. We besteden veel aandacht om het productieproces draaiende te houden. Maar het kan ook zijn dat we als leidinggevende of medewerker aan een ‘onderhoud’ toe zijn. Als we de leidinggevende nu rechtstreeks aanspreken op iets wat anders zou kunnen, dan is er herkenning vanuit de coaching en bereidheid om oplossingen te zoeken.”

Open en eerlijk over de vorderingen

Ook als plantmanager en HR-manager werden Johan en Kim betrokken en tussentijds geïnformeerd. “Steeds met veel aandacht voor de privacy van onze medewerkers, maar open en eerlijk over de vorderingen en noden. Daar zijn we als bedrijf steeds in tegemoetgekomen. Als werkgever heb je ook vertrouwen te geven aan de coach en in zijn kundigheid te waarderen.

Wat de echte meerwaarde was? “Beide personen voelen zich beter in hun vel, waardoor de samenwerking vlotter verloopt. De ontwikkeling bij de leidinggevende straalt breder uit dan enkel naar zijn medewerker. Ook andere partijen zien en genieten van het effect.”

We zijn positief verwonderd!” Ondertussen wordt een volgende leidinggevende gecoacht door Werk met Zin.

 

Weet u graag hoe Dirk – de leidinggevende – zelf de coaching heeft ervaren? Lees hier zijn persoonlijke getuigenis.

coaching leidinggevende Werk met Zin Koen Broos

 

Ook interesse in ons aanbod van coaching voor uw leidinggevende? Of hebt u een andere vraag?

Neem dan hier contact op en wij zoeken samen naar het meest gepaste antwoord.