Koen Umans, afgevaardigd bestuurder

Dienstenthuis Antwerpen, een bedrijf dat huishoudhulp en strijkservice aanbiedt, vond het na meer dan tien jaar dienstverlening tijd om voor de spiegel te gaan staan. Werk met Zin hield die voor met een teamscan. De resultaten van deze medewerkersbevraging leidden tot een tweedaagse waar alle medewerkers het toekomstperspectief van Dienstenthuis helder maakten. Mét concrete actieplannen.

“Intern bewogen er een aantal zaken, dus leek het ons een goed moment om bij de organisatiewerking stil te staan”, vertelt afgevaardigd bestuurder Koen Umans. “We klopten aan bij onze buren Werk met Zin om ons hierin te begeleiden. Ze stelden in de eerste plaats een teamscan voor. Het is een medewerkersbevraging over alle aspecten van het bedrijf, zoals de missie en visie, het samenwerken en de communicatie.”

_bac7008_koenbroos

Competentiebeleid vroeg meer aandacht

De resultaten van de teamscan waren best eenduidig. “De missie en visie bleken voor velen toch eerder verderaf. Ze hadden er geen voeling mee. Daarnaast vonden heel wat medewerkers dat we de individuele talenten meer mochten uitspelen in de organisatie. Het competentiebeleid moest meer aandacht krijgen. Er waren ook enkele vragen over de organisatiestructuur nadat enkele mensen in de afgelopen maanden vertrokken.”

Stof genoeg dus voor Dienstenthuis om mee aan de slag te gaan. Werk met Zin werkte vervolgens een tweedaagse uit. “Eerst bespraken we samen de conclusies, waarna zij het programma uitstippelden voor een tweedaagse met alle medewerkers. De bedoeling was om verder te werken op de aandachtspunten. Al na een dag was ik zeer verrast. De medewerkers kwamen met concrete voorstellen waar ook nog eens eensgezindheid over was.”

Spelenderwijze en toch gestructureerde begeleiding

Koen Umans hoorde veel positieve reacties tijdens de tweedaagse. “Dat was vooral te danken aan de speelse aanpak van Werk met Zin. Ze deelden onze medewerkers op in kleine groepjes die werkten aan het droombeeld van onze organisatie. Je zag veel motivatie en energie bij de mensen. Werk met Zin waakte over de rode draad. Daardoor kwamen er zeer snel concrete actiepunten op tafel. Zoals? Iedereen wilde inhoudelijk meer bijdragen. En iedereen wilde nauwer samenwerken met collega’s. We beseften dat we de organisatie anders moesten structureren. Een aantal actiepunten: De openingsuren herzien, de arbeidsuren flexibeler maken, de zelfredzaamheid van onze huishoudhulpen verhogen en inzetten op technologie.”

Leuke sfeer is de sleutel

“Werk met Zin werkte heel resultaatgericht en zorgde tegelijkertijd voor een leuke sfeer. Dat is de sleutel geweest. Onze mensen kregen veel vertrouwen. Dat hoorden we na de individuele gesprekken met medewerkers die tijdens de twee dagen plaatsvonden. Intern hadden we dit nooit kunnen bereiken. Het is nu aan ons om aan die concrete actiepunten gevolg te geven. Daarmee zijn we bezig. De mensen voelen dat er al het een en ander aan het veranderen is.”

“Geen moment verveeld”

Een van de medewerkers bij Dienstenthuis is Sara Van der Weken. Zij blikt met een goed gevoel terug op de tweedaagse. “We stonden stil bij de individuele talenten en dachten in groepjes na over hoe we die in konden zetten in het bedrijf. Ik vond het heel knap dat er zo veel goede voorstellen naar boven kwamen. Werk met Zin pakte de dagen aan op een toffe manier. Het was intens, maar ik heb mij op geen enkel moment verveeld. Je bent voortdurend bezig met nadenken over hoe je dingen moet aanpakken, wat jouw bijdrage kan zijn in de organisatie.”

“Iedereen was enthousiast over de toekomst. We zijn tot concrete acties gekomen en ondertussen zijn er al verschillende werkgroepen aan het samenkomen.”

“Ik vond het een groot voordeel dat het duidelijk was dat Werk met Zin onze organisatie goed kende. Ze hadden zich duidelijk voorbereid. Soms gaven ze ook tips of brachten ze nieuwe perspectieven aan. Mijn ervaring was dus heel positief.”