Stijn Wolters

We kennen Stijn als open-minded, betrokken en activerend. Hij genoot de opleiding Bachelor Orthopedagogie en volgde de de vierjarige opleiding “Solution Focused Brief Therapy and Counselling”. 

Stijn werkte gedurende verschillende jaren in jeugdzorg. Eerst als hulpverlener in gezinnen, daarna als coördinator, staflid en supervisor. Hierna richtte hij zijn eigen bureau op voor coaching, oplossingsgerichte therapie en training. Een sterke interesse in wat mensen motiveert in hun werk en de invloed van werk op de kwaliteit van ons dagelijks leven maakten dat hij zich in zijn werk ging richten op deze thema ‘s.

Stijn werkt als freelance loopbaancoach bij Werk met Zin in de regio Tienen.

Is als loopbaancoach ervan overtuigd dat een goede coaching helpt om opnieuw aansluiting te vinden bij jezelf, je doelen en hoe de dingen passen in jouw leven. En dat wezenlijke verandering vaak mogelijk gemaakt wordt door het zetten van ogenschijnlijk kleine stappen.

Zet tijdens de gesprekken deze kwaliteiten in: het creëren van een context waarin je vrij kan denken. Door te luisteren en het stellen van gericht vragen komen we tot andere invalshoeken en tot wat van wezenlijk belangrijk is in jouw leven en werk. De coaching is motiverend werkt activerend.

Zijn persoonlijke loopbaanswitch is na verscheiden jaren in jeugdzorg zette hij, als zoon van ondernemende ouders, de stap naar het statuut van zelfstandige.

Raadt jou dit boek zeker aan: “Het nachtoog” (Eric Oger), “Time tot think” (Nancy Kline) en “What’s tight with you” (Dr. Barry Duncan).

Krijgt energie van het werken met teams, tafelen met en koken voor een fijn gezelschap, Savate of Frans boksen, fietsen, all that jazz.

Herinnert zich als beste moment in zijn loopbaan: Toen ik vroeg naar een bruikbare tip om mijn werk te verbeteren kreeg ik van mijn klant volgend antwoord: ‘tot je dertigste weet je dat je alles weet. Op je vijfendertigste denk je 25 procent niet te weten. En ik op mijn vijftigste besef nu dat ik eigenlijk de helft niet weet. En toch voel ik me net wijzer. Als tip ben jij er misschien niks mee, maar ik hou het alleszins steeds in mijn achterhoofd’. 

Is gefascineerd door: Het Nachtoog, een boek van Eric Oger over de schuine wegen van de filosofie, bokssport.

Lees hier de getuigenis van Philippe die door Stijn werd gecoacht.

Dit zeggen klanten over Stijn als loopbaancoach:

“Stijn is een zeer bekwame coach. Ik heb hem veel materiaal aangereikt met bijkomende informatie rond mijn carrière en gezondheidssituatie. Hj heeft telkens vooraf de tijd genomen om dit door te nemen. Nadien kwam hij met gerichte vragen. Dankzij onze goede samenwerking weet ik ondertussen welke richting ik nu verder uit wil gaan.”

“Het heeft mij wakker gemaakt op professioneel vlak.”

“Gedreven, inspirerend, open van geest en aanpak.”

“Hij bracht rust in mijn hoofd, gaf uitsluitend positieve input, was respectvol, gaf steeds kleine techniekjes en ideetjes mee waar ik mee aan de slag kon.”

Als coach zijn we allemaal getraind en ervaren om verschillende profielen of thema’s te behandelen. Toch heeft elke coach zijn favoriete thema’s of specialisaties.

Stijn begeleidt je graag rond het zoeken van en handelen naar wat essentieel is in leven èn werk. Om zo opnieuw de juiste afstemming te vinden met je nauwe omgeving en de mensen met wie je samenwerkt. Daarnaast begeleidt Stijn heel wat mensen die vanuit een zeer specifieke nood meer of andere ondersteuning nodig hebben om weer aansluiting te vinden bij hun werk. Andere stokpaardjes zijn ontwikkelen van een actieve levensstijl en sport en mentale coaching voor atleten en sporters.

Voor het afleggen van bepaalde testen of vragenlijsten zijn soms certificaten vereist.
Stijn is gecertifieerd competentie-assesor.

Meer info over Stijn vind je op Linkedin of op de persoonlijke website.

Contacteer Stijn

Gsm: 0479 69 62 74

E-mail: stijn@werkmetzin.be

Locatie(s)

3300 Tienen

Veldbornstraat 29
3300, Tienen

Routebeschrijving

3320 Hoegaarden

Kauterhof 71
3320, Hoegaarden

Routebeschrijving