Sjoeke Knockaert

We kennen Sjoeke als integer en rustig aanwezig in het contact. Sjoeke studeerde pedagogische wetenschappen en ging meteen na haar studies aan de slag bij VDAB. Daar werkte ze als consulent en begeleidde mensen in hun beroepsoriëntatie. Ze zette de stap naar een sectorfonds waar ze verantwoordelijk was voor vorming en opleiding. Sjoeke volgde verschillende bijscholingen rond coaching en stress en burn-out.

Sjoeke werkt als freelance loopbaancoach bij Werk met Zin in de regio Waarschoot, Eeklo en Gent.

Is als loopbaancoach ervan overtuigd dat werken leuk is, als je maar het voor jou juiste werk doet. Als je je kwaliteiten en je talenten op de juiste manier kan inzetten en als je werk voor jou zinvol is. Elke mens komt in zijn loopbaanparcours hobbels tegen waar hij over moet. Het zijn echter vaak die moeilijkheden die je het meeste leren over jezelf en over wat je wil (en niet wil) in je leven en loopbaan.

Zet tijdens de gesprekken deze kwaliteiten in: nieuwsgierigheid, warmte, geduld, intuïtie en nuchterheid.

Haar persoonlijke loopbaanswitch is: van een leerrijke periode in dienstverband overstappen naar het vrijere, gelukkigere maar wel onzekerdere leven als freelancer. En het besef dat mijn persoonlijke waarden altijd moeten overlappen met deze van mijn werk om gelukkig te zijn in mijn werk.

Raadt jou dit boek zeker aan: ‘ Wees lief voor jezelf’ van Patricia Spadaro. Dit boek gaat over hoe je best je aandacht en tijd verdeelt, hoe je leert naast geven ook te ontvangen en hoe je grenzen bepaalt en aangeeft. Over hoe je voor jezelf een balans kan vinden zonderen anderen uit het oog te verliezen.

Krijgt energie van mensen coachen, opleidingen volgen en geven, tijd doorbrengen met vrienden en familie, kinderen en veel variatie en uitdaging in het werk.

Herinnert zich als beste moment in haar loopbaan: het moment dat ik besefte dat het ok is om veel interesses te hebben en die te combineren in verschillende jobs. En het moment dat ik besefte dat werken met zin en in overeenstemming met mijn persoonlijke waarden het allerbelangrijkste is in mijn loopbaan.

Is gefascineerd door de ontwikkeling van een mens doorheen zijn leven. Door de betekenis van werk in een mensenleven en welke ingrijpende invloed het heeft op alle andere aspecten van het leven. Hoe iemand die zich goed voelt op zijn werk zich ook beter zal voelen in relaties, in de opvoeding van zijn of haar kinderen en in de maatschappij. En door het feit dat veel mensen denken dat ze de enige zijn met twijfels over hun loopbaan of leven.
Als coach zijn we allemaal getraind en ervaren om verschillende profielen of thema’s te behandelen. Toch heeft elke coach zijn favoriete thema’s of specialisaties.

Sjoeke begeleidt je graag rond assertiviteit, zelfvertrouwen en omgaan met kwetsbaarheid, beter omgaan met stress en beter leren communiceren .

Meer info over Sjoeke vind je op Linkedin.

Contacteer Sjoeke

Gsm: 0491375349

E-mail: sjoeke@werkmetzin.be

 

Locatie(s)

9000 Gent - Hof

Hofstraat 269
9000, Gent

Routebeschrijving

9950 Lievegem/Waarschoot

Nijverheidstraat
9950, Waarschoot

Routebeschrijving