Marieke Genard

We kennen Marieke als ondernemend, levendig en betrokken. Ze genoot de opleiding Oost-Europese Talen en Culturen. Al tijdens haar studietijd begeleidde ze (internationale) jongerengroepen.

Ze startte haar professionele carrière als verantwoordelijke van Europese jeugdprojecten. Ze maakte de overstap naar de sector tewerkstelling als methodiekontwikkelaar bij Vitamine W (later Levanto). Hier startte ze in 2004 als loopbaancoach in het pilootproject van loopbaanbegeleiding.

Marieke werkt als coach maar ook als coördinator voor Werk met Zin. Ze werd projectverantwoordelijke Loopbaancoaching bij ZiN en richtte in 2013 mee Werk met Zin op. Ze voedde zich met de opleidingen Coaching en Counseling in Organisaties, lerend netwerk Appreciative Inquiry, Chathulpverlening en Stress en Burn-out. Momenteel verdiept ze zich in “re-authoring the world” om te werken via storytelling. Zoeken naar woorden is haar motto zowel als coach als ook in haar coördinator- en communicatiefunctie. 

Als coach is Marieke werkzaam in de regio Antwerpen en Borgerhout. 

Marieke

Is als loopbaancoach ervan overtuigd dat je ingesteldheid veel bepaalt van wat je kunt bereiken. Dat je zelf heel veel in handen kunt nemen zodra je scherp hebt waar je heen wilt gaan en wie uit je omgeving daarin kan ondersteunen. 

Zet tijdens de gesprekken deze kwaliteiten in: positief denken, onderzoekend, enthousiasme, inlevingsvermogen.

Haar persoonlijke loopbaanswitch is van bediende naar ondernemer (2013) en vijftien jaar eerder van internationaal naar lokaal (think global, act local).

Raadt jou deze boeken zeker aan: Ikigai (F. Mirrales & H. Garcia) en Het Dwaallicht (Willem Elsschot).

Krijgt energie van samen nieuwe ontwikkelingen realiseren, mensen zien openbloeien als ze hun richting gevonden hebben, kinderen en hun wonderlijke kijk op deze wereld.

Herinnert zich als beste moment in haar loopbaan: teamwerk op het hoogste niveau – het geheel was meer dan de optelsom van de delen. En het resultaat mocht er dan ook zijn!

Is gefascineerd door diversiteit en van elkaar leren.

Dit zeggen klanten over Marieke als loopbaancoach:

  • Vriendelijk, open, verstandig, positief, voldoende kritisch naar wat ik aanbracht in de gesprekken, creatief omgaan met

    wat ik aanbracht, oplossingsgericht, …

  • Aangenaam, betrokken, begripvol

  • Deskundig, empathisch

  • Ze heeft mij enorm geholpen om mijn zelfvertrouwen terug op te krikken. Je wordt ondersteund om je blik te verruimen

    en andere mogelijkheden te zien.

     

Lees hier de getuigenis van Dieter, Sue en Ali Salah, die werden gecoacht door Marieke.

 

Als coach zijn we allemaal getraind en ervaren om verschillende profielen of thema’s te behandelen. Toch heeft elke coach zijn favoriete thema’s of specialisaties.

Marieke begeleidt je graag rond het zoeken van wat écht bij je past en hoe je je werk ook zin geeft. Daarnaast is ze sterk in het concretiseren van ideeën en rond (persoonlijk) ondernemerschap. ‘Zoeken naar woorden’ is waar ze graag in ondersteunt. 

 

Voor het afleggen van bepaalde testen of vragenlijsten zijn soms certificaten vereist.

Marieke is geaccrediteerd voor het gebruik van Careercoach.

Meer info over Marieke vind je op haar LinkedIn profiel

Contacteer Marieke

Gsm: 0484 26 63 84

E-mail: marieke@werkmetzin.be

Of kom vrijblijvend kennismaken op één van haar sessie bij Coffee & Coach

Locatie(s)

2018 Antwerpen Hoofdkantoor

Lange Leemstraat 372
2018, Antwerpen

Routebeschrijving

2140 Borgerhout

Turnhoutsebaan 92
2140, Borgerhout

Routebeschrijving
Marieke-profiel-loopbaancoach