Lieve Proost

We kennen Lieve als doortastend, betrokken en oplossingsgericht.

Na verschillende jobs kwam Lieve terecht op de stafdienst van de afdeling ‘Samenleven’ bij de stad Antwerpen als kwaliteitscoördinator. Wat op het eerste zicht een wat stoffige job leek, werd al snel een cadeautje voor mijn persoonlijke groei. Lieve ontdekte de kracht van vragen stellen nadat ze tegen heel wat muren wat aangelopen. Ze ontwikkelde eerst aan coachervaring op de werkvloer, aangevuld met een reeks coachopleidingen (o.a. Inspirerend coachen, Coachend Leidinggeven, Creative Consiousness).

Lieve zette de stap naar zelfstandig coach, waarbij ze zowel voor organisaties als voor individuen coacht naar authentiek leiderschap.

Regio

Lieve werkt als freelance loopbaancoach bij Werk met Zin in de regio Antwerpen 2000 Antwerpen-Centrum en 2018 Lange Leemstraat.

 

Wat wij willen weten over Lieve…

Is als loopbaancoach ervan overtuigd dat  iedereen een potentieel in zich draagt dat wil geleefd worden. Het is zonde om dit niet 100% te benutten. Er is zoveel meer of anders mogelijk dan op het eerste zicht lijkt, en daarvoor gaan zorgt voor zoveel meer levens- en werkvreugde.

Zet tijdens de gesprekken deze kwaliteiten in:  mogelijkheden zien, patronen doorprikken, betrokken, nieuwsgierig, oplossingsgericht, enthousiasme, no-nonsense.

Zijn/Haar persoonlijke loopbaanswitch is: van statutair ambtenaar naar zelfstandige. Dat ging niet van de ene op de andere dag. Eerst heb ik binnen de context van de overheid zoveel als mogelijk de taken naar me toegetrokken die bij me pasten, toen ik voelde dat het kader van de overheid te nauw werd ging ik mijn eigen weg.

Raadt jou dit boek zeker aan: The crossroads of should and must. Elle Luna;  De kracht van kwetsbaarheid; Brené Brown

Krijgt energie van boeiende gesprekken, échte mensen met hun kleine kantjes en bijzondere uniekheid, wandelen in de natuur, uitwisselen met andere culturen/ perspectieven

Herinnert zich als beste moment in haar loopbaan: samenwerking met collega’s waarbij we elkaar uitdaagden om het beste van onszelf te geven en ondersteunden waar nodig.

Is gefascineerd door linken en dynamieken tussen mensen, hoe je als persoon kan groeien en de wijze lessen die het leven ons daarin geeft.

Dit zeggen klanten over Lieve als loopbaancoach

“Doortastend”

“Het lezen van de regels ertussen”

“Hard met een hart (waarmee ik wil zeggen dat je niet schrikt om moeilijke dingen aan te kaarten, om bv mij uit mn comfortzone te halen maar er toch voor blijven zorgen dat het een veilige omgeving blijft).”

“Ik zou zeggen: een klare kijk. Jij kan de dingen heel helder zien en schetsen vind ik.”

“Als ik soms even zelf niet meer aan een situatie uit kan, vastzit of voor een dilemma sta, dan help jij echt heel goed om alles op een rijtje te zetten.”

“In een gesprek met jou, heb ik altijd de neiging om verder te gaan denken. Het voelt inspirerend en ik heb het gevoel dat ik zo ook op nieuwe ideeën kom. Je straalt voor mij ook altijd rust uit. Ik voel me op mijn gemak en heb het idee dat ik helemaal mezelf mag en kan zijn. En dat is fijn en veel waard.”

Favorieten en stokpaardjes

Als coach zijn we allemaal getraind en ervaren om verschillende profielen of thema’s te behandelen. Toch heeft elke coach zijn favoriete thema’s of specialisaties.

Lieve begeleidt je graag rond belemmerende overtuigingen.

Andere stokpaardjes zijn leiderschap, talentbased leven.

Voor het afleggen van bepaalde testen of vragenlijsten zijn soms certificaten vereist.

Lieve is gecrediteerd voor het gebruik van Talentscan van TheTrueTalentTeam

 

Meer info en contact

Meer info over Lieve vind je op de persoonlijke website.

Contacteer Lieve

Gsm: 0487 64 01 10

E-mail: lieve@werkmetzin.be

Locatie(s)

2000 Antwerpen Centrum

Venusstraat 19
2000, Antwerpen

Routebeschrijving
portret coach Lieve Proost