Lieselot Nollet

We kennen Lieselot als oprecht geïnteresseerd, mild en inspirerend. Ze genoot de opleiding Master in Toegepaste Economische Wetenschappen, optie Personeel en Organisatie. Ze wist op haar 18 jaar dat ze “iets wilde doen met de mens en organisatie”, deze studie sloot daar perfect bij aan.

Lieselot startte haar carrière in 2007 binnen de rekruteringssector. Zeven jaar werkte ze als rekruterings- en selectieconsultant bij Hudson. Samen met haar gezin verhuisde ze in 2014 naar Londen, waarbij ze besliste om haar loopbaan een andere wending te geven, richting training en coaching. Ze maakte gedurende 4 jaar deel uit van het Learning en Development departement bij Allegis Group International – tevens een rekruteringsorganisatie – als senior trainer en coach. In al die tijd heeft ze een ruime ervaring en expertise opgebouwd van de arbeidsmarkt gecombineerd met het (h)erkennen en ontwikkelen van talenten van mensen.

Lieselot werkt als freelance loopbaancoach bij Werk met Zin in de regio Kortrijk vanuit Wevelgem.

Is als loopbaancoach ervan overtuigd dat iedereen diep vanbinnen goed weet wat men uiteindelijk kan en wil in het leven en in de carrière. Ze ziet de job van loopbaancoach dan ook vooral als een partner die de coachee ondersteunt in het zelf naar boven halen van deze kennis. Als coach wil zij samen op pad gaan om via het verdiepen van het zelfinzicht op een natuurlijke wijze tot een (meer) passende loopbaankeuze te komen.

Zet tijdens de gesprekken deze kwaliteiten in: Gepassioneerd, luisterend oor, geduldig, niet beoordelend, no-nonsense.

Haar persoonlijke loopbaanswitch is: Het is niet omdat je een job goed kan, dat je hem daarom ook graag doet. Dat realiseerde ik mij, nadat ik al 7 jaar hetzelfde werk deed. Ik voelde dat ik mijn passie kwijt was. Ik was zoekende naar wat ik nu eigenlijk wilde en in dat proces vroeg een coach mij wat ik graag speelde als kind. Het antwoord op die vraag is wat ik nu doe. Ik speelde leerkracht. Nu zie ik dat ik van kleinsaf aan, mensen graag begeleid in hun leerproces of hun zoektocht naar hun eigen kracht. Het moment dat ik mij dit realiseerde, verliet ik mijn toenmalige job, zonder een andere job te hebben. Een sprong in het duister. Ik startte enkele maanden later in Londen als trainer en coach in een rekruteringsbedrijf.

Raadt jou dit boek zeker aan: De kracht van het nu (Eckhart Tolle).

Krijgt energie van oprechte gesprekken, van wanneer mensen een “aha-ervaring” hebben tijdens coaching gesprekken, van wandelingen in de natuur, van lopen, van wroeten in de aarde.

Herinnert zich als beste moment in haar loopbaan: Het moment dat ik besefte dat een carrière niet alleen steil omhoog moet gaan, om succesvol te zijn. Ik vergelijk het sindsdien met een bergpad. Soms omhoog, maar ook soms omlaag, naar links, naar rechts, even terugkeren, even stoppen om dan weer omhoog te gaan. Wanneer ik het steile bergpad kon loslaten, voelde ik mij heel bevrijd.

Is gefascineerd door de veerkracht die mensen kunnen tonen op kantelpunten in hun leven.

Meer info over Lieselot vind je op LinkedIn.  

Contacteer Lieselot

Gsm: 0489 22 15 01

E-mail: lieselot@werkmetzin.be

Of kom vrijblijvend kennismaken op één van haar sessie bij Coffee & Coach

Locatie(s)

8560 Wevelgem

Normandiëstraat
8560, Wevelgem

Routebeschrijving