Johan Smets

We kennen Johan als begeesterd, optimistisch en visionair. Hij genoot de opleiding Maatschappelijk werk. Hij specialiseerde zich in het Psycho Sociaal Werk.

Tijdens zijn lange loopbaan ontwikkelde hij zich op verschillende domeinen, zoals organisatie-ontwikkeling, leiden en managen, begeleidend en systemisch werken met mensen.

Hij richtte zijn eigen Huis van Verbinding op en werkt gepassioneerd met allerlei vormen van systeemopstellingen. Johan werkt als freelance loopbaancoach bij Werk met Zin voor de regio Kontich.

Is als loopbaancoach ervan overtuigd dat je het eigen leven voluit mag leven. Je mag hierbij een job doen waarin je plezier hebt, waarin je wordt uitgedaagd en kunt groeien tot werken “meesterwerken” wordt.

Zet tijdens de gesprekken deze kwaliteiten in: luisteren met mijn hart, het geheel zien, naar de kern gaan, en dit alles beweeglijk als een rivier én standvastig als een berg.

Zijn persoonlijke loopbaanswitch was: de gouden kooi verlaten en terug thuiskomen in het avontuur van onderzoek en ontwikkeling, vanuit en dicht bij de eigen kern.

Raadt jou deze boeken aan: “De wijsheid is voortdurend onderweg” (Bert Hellinger), “Een verhaal van liefde en duisternis” (Amoz Os) en “Manieren van leven” (Leonard Nolens).

Krijgt energie wanneer hij getuige mag zijn van momenten dat mensen luisteren naar hun innerlijke stem, zich verbinden, en de moed opbrengen een gepaste beweging te doen – of het nu een kleine of een grote is.

Herinnert zich als beste moment in zijn loopbaan: in een team te mogen werken waarin ieder teamlid op een gepaste manier werd aangepord zichzelf te overstijgen en deze beweging ook bij de anderen te stimuleren. Wat gaf dit een bruisende werkvreugde, en –alsof het vanzelf kwam- een rijke oogst!

Is gefascineerd door het grotere verhaal dat al bestaat én het nieuwe verhaal dat iedere mens erin schrijft – en al de lege pagina’s daartussen, hoopvol wachtend…

Contacteer Johan

Gsm: 0496 86 41 48

E-mail: johan@werkmetzin.be

Locatie(s)

2550 Kontich

Edgard Tinellaan 11
2550, Kontich

Routebeschrijving