Ellen Maes

We kennen Ellen Maes als no-nonsense, ondernemend en als een heldere communicator met een humoristische twist.

Ze genoot de opleiding burgerlijk ingenieur. Jarenlang bouwde Ellen haar loopbaan uit, bij de Vlaamse overheid in de bouwsector. Ze werkte als project manager en consultant. Sinds 2016 startte ze haar eigen bedrijf als coach waar het menselijk aspect de focus kreeg. Als coach zet ze haar hands-on mentaliteit in om mensen, of ze nu leidinggevende zijn of medewerkers, om hun pad te ondersteunen op een dynamische en positieve wijze.

Regio

Ellen werkt als freelance loopbaancoach bij Werk met Zin in de regio Gent, Melle en Sint-Lievens-Houtem.

Wat wij willen weten over Ellen…

Is als loopbaancoach ervan overtuigd dat ze mensen kan helpen om sneller vooruit te geraken in hun zoektocht naar een jobinvulling die écht bij hen past en die hen zowel uitdaging, voldoening als plezier biedt.

Zet tijdens de gesprekken deze kwaliteiten in: empathisch luisteren, heldere analyses, to-the-point communicatie en prikkelende vraagstelling, en dit alles om die onuitgesproken boodschap op te vangen en de belemmerende overtuigingen te doorprikken.

Haar persoonlijke loopbaanswitch is: van projectingenieur in statutair dienstverband bij de Vlaamse overheid, over project en team manager bij een aannemer en een studiebureau in de bouwsector, naar zelfstandig coach en consultant op het vlak van project, proces en change management waarbij ze haar coachende vaardigheden ruimer kan inzetten dan louter burn-out preventie en loopbaancoaching.

Raadt jou dit boek zeker aan: “Help, mijn batterijen lopen leeg” van Luk Dewulf, dat op een heel heldere en bevattelijke manier het ontstaan van een burn-out beschrijft. Op slechts enkele pagina’s krijg je een duidelijk beeld van wat een burn-out is en wanneer je aan de alarmbel moet trekken als je de symptomen bij jezelf of een collega of kennis herkent.

Krijgt energie van mensen met passie over hun job te horen vertellen en het behalen van (kleine) successen, zoals bijdragen aan de verandering richting een baan die écht bij iemand past.

Herinnert zich als beste moment in haar loopbaan het moment dat ze besefte dat haar hypersensitiviteit geen zwakte is, maar een sterkte die ze ook in haar carrière kan inzetten om een beter manager en coach te zijn.

Is gefascineerd door de schoonheid van taal en de kracht van communicatie in het algemeen.

Favorieten en stokpaardjes

Als coach zijn we allemaal getraind en ervaren om verschillende profielen of thema’s te behandelen. Toch heeft elke coach zijn favoriete thema’s of specialisaties.

Ellen begeleidt je graag rond loopbaanvragen, je passie vinden en het optimaliseren van je veerkracht. Ze is vertrouwd met patronen zoals perfectionisme, faalangst en moeite hebben met grenzen stellen. En als gecertificeerd stress- en burn-out coach ben je bij haar aan het juiste adres voor burn-out preventie.

Andere stokpaardjes zijn coachen in de natuur en procesoptimalisatie binnen bedrijven en het veranderingstraject dat ermee gepaard gaat.

Meer weten en kennismaken?

Meer info over Ellen vind je op Linkedin

Contacteer Ellen

Gsm: 0499 59 31 97

E-mail: ellen@werkmetzin.be

Locatie(s)

9000 Gent - Hof

Hofstraat 269
9000, Gent

Routebeschrijving

9090 Melle

Brusselsesteenweg 263-265
9090, Melle

Routebeschrijving

9520 Sint-Lievens-Houtem

Morgelgem 31
9520, Sint-Lievens-Houtem

Routebeschrijving
portret coach Ellen Maes