Annick Ceunen

‘Een boom laat zijn bladeren los, om krachtiger in het leven te staan.’

‘Loslaten’ wanneer het plaatje niet meer klopt en lukt, zodat er plek en ruimte vrij komt voor het nieuwe.’ Openstaan voor het nieuwe vraagt moed. Het geeft je de vrijheid om dingen te doen die echt belangrijk zijn voor jou. Maar vraagt een zekere verantwoordelijkheid van jezelf om de juiste keuzes te maken.

Als leerkracht liet ik mijn bladeren los, keek achterom zonder spijt, want gedurende 23 jaar had ik me ingezet om kinderen iets bij te leren, maar ook om ze zo goed mogelijk te begeleiden. De roeping emotioneel beschikbaar te zijn voor kinderen en jongeren werd gewekt, door met veel geduld te luisteren naar hen wat er gaande was en wat in hen leefde. Ik wou deze kwaliteit nog meer onthullen, door een uitdaging aan te gaan als hulpverlening. Na een éénjarige opleiding als kindercoach startte ik mijn eigen praktijk parallel lopend met een nieuwe opleiding als verliescounselor. Leren omgaan met verlies, op zoek gaan naar herstel en openstaan voor het nieuwe. Ik heb dit vervolledigd met een postgraduaat integratief psychotherapeut, naar volwassenen gericht. Nadien kreeg ik de mogelijkheid me aan te sluiten bij een huisartsenpraktijk.

In mijn praktijk kwamen er heel wat mensen over de vloer die zich niet meer gelukkig voelden in hun huidige job en op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Daarom koos ik voor loopbaanbegeleiding om me te voeden, ik had als boom nog wat méér meststoffen nodig. In mijn praktijk wil ik je een veilige plek, de nodige rust en geborgenheid bieden. De kunst van het luisteren, naar wat zich van binnen afspeelt in contact met jezelf en de omgeving is van zoveel waarde en betekenis. Samen met jou ga ik op zoek naar het vinden van antwoorden, die schuilen in jezelf en van talenten die je zullen versterken in je loopbaan. Ik help je in je groeiproces een zekere draagkracht ontwikkelen, zodat je zelfstandig en alleen verder kan in het ontdekken van een nieuwe job.

Door er te staan als een boom, werk je aan een fysiek en mentaal krachtig lichaam, waarmee je jouw weerbaarheid, balans en focus vergroot en jouw takken uitstrekt naar het nieuwe en onbekende.

Contact: 

Boeken via annick@diaspoor.be
of tel. 0476 30 36 04

 

Locatie(s)

2550 Kontich Reepkenslei

Reepkenslei 1,
2550, Kontich

Routebeschrijving

2570 Duffel

Meertsveldstraat 59,
2570, Duffel

Routebeschrijving

2860 Sint-Katelijne-Waver Clemenceaustraat

Clemenceaustraat 76,
2860 , Sint-Katelijne-Waver

Routebeschrijving

2860 Sint-Katelijne-Waver Kalkoenstraat

Kalkoenstraat 2A,
2860, Sint-Katelijne-Waver

Routebeschrijving
Annick Ceunen