Erkend loopbaancentrum Werk met Zin deelt vanaf nu maandelijks de ervaring van een klant die loopbaancoaching volgde. Daarmee wil de coöperatieve organisatie een lans breken voor open en eerlijke communicatie in de sector. “Wij houden niet van statistieken en gemiddelden, wel van een individuele benadering”, vertelt zaakvoerder en coach Marianne De Geyter.

Generieke verhalen brengen van mensen die loopbaancoaching volgden, schiet zijn doel voorbij, vindt Marianne De Geyter. “Er is meer nood aan oprechte verhalen, aan pure citaten van echte mensen. Transparante communicatie in de sector is een must als we geloofwaardig willen blijven. Daarom koos Werk met Zin om maandelijks een van onze klanten onversneden hun ervaring te laten delen, onder hun echte naam en met foto.”

Verschillende doelgroepen

Het loopbaancentrum hecht veel belang aan de diversiteit van de verhalen. “Iedere situatie is uniek en vraagt om coaching op maat. De verhalen hebben een verschillende invalshoek, want ze moeten herkenbaar zijn voor iedereen. In de eerste reeks laten we niet alleen een werknemer of iemand die terug ging studeren aan het woord, maar ook een 55+’er, een zelfstandige en een Hoog Opgeleide Anderstalige (HOA). We publiceren hun ervaringen op onze website en verspreiden postkaarten met hun foto en citaten. Stuk voor stuk zijn ze oprecht, niets is verzonnen”, benadrukt Marianne De Geyter.

“Geen kookboekprincipe, wel coaching op maat”

Deze maand laat Werk met Zin psycholoog Tom vertellen hoe loopbaancoaching voor hem een levensveranderende ervaring werd. Een glimp van het eerste verhaal:

Je werk en hobby combineren, het is voor velen een droom. Tom Vansteenkiste (37) maakte die droom ook waar. Hij startte als psycholoog een onderzoeksproject waarin zijn passie voor fotografie een prominente plaats kreeg. “Mensen samenbrengen met fotografie als medium, dat geeft mij energie. Daar kwam ik achter dankzij Werk met Zin.”

De eerste vraag die coach Chris stelde was meteen raak. Wat geeft Tom energie? “Die vraag is mij het meeste bijgebleven. Het is op zich een heel eenvoudige vraag, maar ik had er veel aan. Ik bekeek plots mijn leven en werk vanuit een andere hoek. Je kunt dingen doen die je graag doet, maar soms blijf je te lang in dezelfde pot roeren. Door expliciet te gaan verwoorden wat je belangrijk vindt, krijg je gewoon al energie. Dat is iets om naar te streven. Om alles in kaart te brengen, maakten we een mindmap. Door je interesses schematisch in een visueel overzicht te gieten, creëer je een mooi vertrekpunt om een aantal verbindingen te maken.”

Tom trok de verbindingen van grens tot grens, van zijn werk in de psychiatrie dat goed liep, tot zijn passie voor fotografie. “Zo kwam ik uit op onderzoekswerk. Het was een opportuniteit die toevallig op het juiste moment op mijn pad kwam. Ik startte een onderzoek met een methodologie die PhotoVoice heet. Hierbij komen we samen met een kleine groep van mensen met een psychiatrische problematiek, waarbij zij zelf foto’s nemen die in beeld brengen wat voor hen belangrijk is in hun herstelproces. Wekelijks komen we samen om dat vorm te geven. Een vijfde van mijn tijd kan ik hiervoor inzetten. Het project loopt al een jaar op theoretisch niveau en sinds september zijn we ook met het praktische luik gestart.”

################################# EINDE #################################

Werk met Zin is een coöperatieve vennootschap van freelance coaches en trainers. Iedereen werkt als zelfstandige en de kennis en ervaring wordt gebundeld in de vennootschap. Werk met Zin biedt individuele loopbaanbegeleiding, teamcoaching, organisatiecoaching en training op maat. Tussen 2009 en 2013 ontwikkelde het loopbaancentrum een kwalitatief aanbod en begeleidde het team loopbaancoaches 2.200 werkenden. De coaching vindt plaats op verschillende locaties in Vlaanderen. Elke maand brengt Werk met Zin een boeiende getuigenis van een klant.

Voor het volledige verhaal van Tom, met foto en meer info contacteer Marieke Genard

Marieke Genard, zaakvoerder en coach Werk met Zin Lange Leemstraat 372, 2018 Antwerpen
Tel.: 03 213 40 00, 0484 26 63 84
E-mail: marieke@Werkmetzin.be
www.werkmetzin.be
info@werkmetzin.be