Erkend loopbaancentrum Werk met Zin begeleidt vijftigplussers bij hun carrièrewending. Volgens zaakvoerder Marieke Genard kan de kansengroep een meerwaarde betekenen voor veel werkgevers. “Zij zorgen voor een schat aan ervaring en brengen diversiteit in een team.”

Een carrièrewending voor vijftigplussers hoeft niet altijd een drastische jobswitch te betekenen, vertelt Marieke Genard. “Ze kunnen ook intern en nieuwe uitdaging aangaan. Sommigen zien nu eenmaal een volledig nieuwe carrière niet meer zitten. We gaan dan met hen op zoek naar een gezonde privé-werkbalans. Misschien kunnen ze op de werkvloer een mentor worden voor jonge mensen, terwijl ze zich privé in hun passies blijven uitleven. Sommigen starten dan weer met een bijberoep dat hen veel energie geeft. Maar een complete carrièrewending kan natuurlijk ook. Een mooi voorbeeld daarvan is Sigrid Van Rompaey die bij ons loopbaancoaching volgde.”

Sigrid, van bakstenen tellen naar interieurvormgeving

Vijftigplussers hoeven geen angst te hebben om een loopbaanswitch te maken. Dat toonde Sigrid Van Rompaey (52). Na acht jaar zei ze haar job als zelfstandig projectontwikkelaar vaarwel. Moedig en knap, net als haar keuze om haar passie voor interieurvormgeving na te jagen in een nieuwe carrière. “Werk met Zin stimuleerde mij om meteen bij een topper op mijn verlanglijstje te solliciteren. Met succes!”

De fundamentele carrièrewijziging was niet evident. Voor Sigrid voelde het echter aan als nu of nooit. “Ik had het na zoveel jaren wel gehad om in de schaduw van mijn echtgenoot als zelfstandige aan eigen projecten te werken. Op de bouwwerven lopen was nooit mijn ding. Vooral dat thuis zitten en geen collega’s hebben, dat vond ik verschrikkelijk. Ik was helemaal op mezelf aangewezen.”

Loopbaancoaching eerste stap

Omdat haar kinderen oud genoeg waren, kozen Sigrid en haar echtgenoot voor het uitdoofscenario van hun zaak. “Via een vriendin kwam ik daarna uit bij loopbaancoaching. Ze praatte er heel enthousiast over. Niet alleen omdat de voorwaarden als vijftigplusser voordelig zijn, maar vooral omdat je tijd maakt voor jezelf. Je schuift je persoonlijke ontwikkeling terug op het voorplan. Samen met de persoonlijke begeleiding was dat echt super.”

Uit de oefeningen bleek dat Sigrid een diepgaande interesse had voor interieurvormgeving. Het was de sleutel tot een deur naar een nieuwe carrière. “Ik was dus niet alleen die dacht dat het mijn richting was. Het voelde goed om die bevestiging te horen. Werk met Zin weet ook waar je voor bepaalde jobs terecht kunt. Ik had al een verlanglijstje met enkele grote namen van waar ik graag voor zou werken. Ik had nooit gedacht dat ik daar ooit zou kunnen beginnen, maar mijn coach Chris stelde mij gerust en stimuleerde mij om ze toch aan te schrijven. Gelukkig, want ik mocht meteen op gesprek gaan bij een topper op mijn verlanglijstje. Twee gesprekken later kon ik er beginnen. Nu reken ik er vierkante meters stof en meubels in plaats van bakstenen.”

################################# EINDE #################################

Werk met Zin is een coöperatieve vennootschap van freelance coaches en trainers. Iedereen werkt als zelfstandige en de kennis en ervaring wordt gebundeld in de vennootschap. Werk met Zin biedt individuele loopbaanbegeleiding, teamcoaching, organisatiecoaching en training op maat. Tussen 2009 en 2013 ontwikkelde het loopbaancentrum een kwalitatief aanbod en begeleidde het team loopbaancoaches 2.200 werkenden. De coaching vindt plaats op verschillende locaties in Vlaanderen. Elke maand brengt Werk met Zin een boeiende getuigenis van een klant.

Voor het volledige artikel met foto’s en meer info

Marieke Genard, zaakvoerder en coach Werk met Zin Lange Leemstraat 372, 2018 Antwerpen
Tel.: 03 213 40 00, 0484 26 63 84
E-mail: marieke@Werkmetzin.be
www.werkmetzin.be
info@werkmetzin.be