Op paasmaandag lanceert VDAB opnieuw de campagne rond de loopbaancheques voor werkenden. Naast de gebruikelijke uitleg van hoe het werkt en wie in aanmerking komt, zijn echte verhalen van mensen die hun loopbaan een nieuwe wending gaven het meest sprekend. Werk met Zin, een erkend loopbaancentrum, verzamelde zulke verhalen van klanten.

Deze verhalen tonen aan hoe verschillend en persoonlijk elk loopbaanpad is en hoe breed loopbaancoaching dan ook kan gaan. Maar één aspect hebben ze allemaal gemeen: de getuigen nemen – samen met de steun van hun loopbaancoach – het heft in eigen handen om zelf hun toekomst verder uit te stippelen.

“Geen kookboekprincipe, wel coaching op maat”

Je werk en hobby combineren, het is voor velen een droom. Tom Vansteenkiste (37) maakte die droom ook waar. Hij startte als psycholoog een onderzoeksproject waarin zijn passie voor fotografie een prominente plaats kreeg. “Mensen samenbrengen met fotografie als medium, dat geeft mij energie. Daar kwam ik achter dankzij loopbaancoaching.”

“Bevestiging dat vijftigplussers niet afgeschreven zijn”

Vijftigplussers hoeven geen angst te hebben om een loopbaanswitch te maken. Dat toonde Sigrid Van Rompaey (52). Na acht jaar zei ze haar job als zelfstandig projectontwikkelaar vaarwel. Moedig en knap, net als haar keuze om haar passie voor interieurvormgeving na te jagen in een nieuwe carrière. “Werk met Zin stimuleerde mij om meteen bij een topper op mijn verlanglijstje te solliciteren. Met succes!”

“Ik leerde stap per stap mijn toekomst plannen”

In 2009 kwam Ali Salah (31) aan in België als politiek vluchteling. Lang hoefde de IT’er uit Soedan niet in een asielcentrum te wonen. Daarvoor was zijn werkdrive als Hoog Opgeleide Anderstalige (HOA) te groot. Ondertussen werkt Ali op de informaticadienst van stad Mechelen. “Dankzij de individuele loopbaancoaching bij Werk met Zin heb ik nu een carrièreplan.”

“Ik werd zekerder van mezelf”

Door omstandigheden moest Yent’l De Nys (26) haar middelbare studie Jeugd- en gehandicaptenzorg on hold zetten. Maar bij de pakken bleef deze energieke jonge dame hoegenaamd niet zitten. Daarvoor was haar honger naar haar droomjob te groot. “Ik wilde opvoedster worden, maar wist niet waar te beginnen. Werk met Zin zette mij op weg.”

“Veel meer dan louter loopbaancoaching”

Stoppen met 4/5de te werken om voor je drie schatten van kinderen te zorgen terwijl je droomt om ooit volledig zelfstandige te worden. En dan is plots de tijd rijp om de stap te wagen. Het overkwam Elise Beerens (37), trotse mamma met een passie voor schrijven. Maar hoe eraan beginnen? De loopbaancoaching bij Werk met Zin zette haar op weg. “Tegelijk leerde ik mezelf als persoon ook beter kennen.”

################################# EINDE #################################

Werk met Zin is een coöperatieve vennootschap van freelance coaches en trainers. Iedereen werkt als zelfstandige en de kennis en ervaring wordt gebundeld in de vennootschap. Werk met Zin biedt individuele loopbaanbegeleiding, teamcoaching, organisatiecoaching en training op maat.

Tussen 2009 en 2013 ontwikkelde dit team in het loopbaancentrum een kwalitatief aanbod en begeleidde het team van loopbaancoaches 2.500 werkenden. De coaching vindt plaats op verschillende locaties in Vlaanderen. Elke maand brengt Werk met Zin een boeiende getuigenis van een klant.

De getuigenis van Elise Beerens (“Veel meer dan louter loopbaancoaching”) werd nog niet gepubliceerd en is beschikbaar voor een scoop in uw medium.

Voor de volledige artikels met foto’s, contactgegevens van coaches en meer info

Marieke Genard, zaakvoerder en coach Werk met Zin
Lange Leemstraat 372, 2018 Antwerpen
Tel.: 03 213 40 00, 0484 26 63 84
E-mail: coaching@werkmetzin.be
www.werkmetzin.be
info@werkmetzin.be