Blog
Terug naar overzicht

Een nieuw jaar, de dagen worden weer langer, mensen maken nieuwe plannen. Elk jaar verschijnen er terug lijstjes met goede voornemens. “Werk” is daarin een centraal thema, zo blijkt uit de vele nieuwe inschrijvingen die we zagen binnenkomen afgelopen weken. Deze mensen zetten alvast een stap in het realiseren van hun voornemens. Maar wist je dat loopbaancoaching je kan ondersteunen in veel meer punten uit die lijstjes dan veranderen van werk alleen?

Bovenaan de lijstjes van goede voornemens staan een aantal punten rond gezondheid. Fysieke gezondheid, maar ook mentale. In de top tien:

  • minder snel ergeren
  • meer ontspannen
  • minder piekeren
  • vaker neen zeggen

Andere voornemens staan dan weer in het teken van persoonlijke of maatschappelijke groei:

  • iets nieuws leren
  • vrijwilligerswerk doen
  • beter met je tijd omgaan
  • en vooral ook: meer tijd maken voor familie en vrienden

Nood aan creativiteit

De lijstjes van 2014 zeggen wat over de tijdgeest. Ze zeggen ook vooral iets over wat mensen missen. Onze loopbaancoaches hoorden vaak het verlangen naar meer creatieve activiteiten. We zagen in 2013 opnieuw een bijzonder groot potentieel aan talenten én ondernemingszin passeren.

Laat ons de waarderende bril opzetten: kijk naar wat er is, geniet ervan, maak er tijd voor, waardeer. Is er nood aan verandering? Neem het vast en maak er werk van. En wees niet beschaamd om steun te vragen van anderen of om samen aan de slag te gaan. Samen staan we sterker dan alleen. Daar kunnen wij als coöperatieve vennootschap van meespreken.

Verder bouwen aan co-creatie

Werk met Zin kan terugblikken op een spannend en uitdagend jaar. We maakten een boeiende start in het vernieuwde werkveld met de loopbaancheques. Begin 2014 zijn we klaar om co-creatie verder uit te bouwen. Zo lanceren we voor het eerst een tweedaagse ontdekkingstocht. Die is open voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid, ook voor wie eerder loopbaancoaching volgde.

Wij wensen onze lezers een gezond 2014 met veel contentement en ruimte voor (co-)creatie!

Marieke Genard