Blog
Terug naar overzicht

Vrouwendag en vaderdag, twee feestdagen in de lentemaand maart met elk hun accent. Op vrouwendag zien we alle aandacht gaan naar carrièrevrouwen. Gelukkig is er nog vader om voor de kinderen in te staan… Maar is dat dan maatschappelijk al aanvaard? Staat de werkgever even vlot ouderschapsverlof toe aan een man? Mag een man vroeger vertrekken om aan de schoolpoort te staan? Hoe reageren collega’s en vooral de baas?

Het thema van gezin en werk staat vaak centraal in de loopbaangesprekken. Moeten kiezen tussen gezin of carrière is zwaar. Zelfs met (deeltijds) ouderschapsverlof, kinderopvang en flexibele uren blijft het een hele klus. Maatschappelijk is weliswaar aanvaard dat vrouwen met jonge kinderen hun loopbaan even on hold zetten. Het maakt het daarom niet eenvoudig om nadien hun plaats terug in te nemen.

Ook de druk op de mannen verhoogt. Ze moeten een productieve werknemer zijn, net als een leuke collega en een goede vader, en een verantwoordelijkheid dragen voor een inkomen voor het gezin. Zeker in tijden van crisis als het allemaal spannend wordt.

Onze loopbaancoaches ervaren dat mannen de stap naar loopbaancoaching pas later zetten als de druk al erg hoog ligt. Zijn ze nog minder geneigd om hulp in te roepen? Zijn ze er langer van overtuigd dat ze het zelf moeten uitzoeken?

De verantwoordelijkheden tussen man en vrouw worden meer gelijk. De druk op jonge gezinnen ligt in deze tijd erg hoog. En ook de werkdruk blijft stijgen in veel organisatie. Wees niet beschaamd om steun te vragen: in het huishouden, de opvang van kinderen of coaching.

Marieke Genard