Blog
Terug naar overzicht

We weten intussen dat het nodig zal zijn om langer te werken. Anderzijds krijgen we steeds meer mensen over de vloer voor wie de druk van het werk allemaal te veel wordt. Dan volgt natuurlijk de vraag: wat maakt dat je het volhoudt? Wat maakt dat je met goesting naar jouw werk blijft gaan? Wat is er nodig om aangepast aan je context en leeftijd graag te blijven werken?

Met goesting werken

Als loopbaancoaches krijgen we best een zicht op wat werkt en wat niet. Met goesting werken doe je als je de kans krijgt om je talenten in te zetten. Als je waardering krijgt voor je inzet en voor wie je bent. Als je betrokken kunt blijven bij het groter geheel en de impact van je werk op de organisatie en/of de maatschappij ook kunt zien. Maar ook als je jouw kennis kunt delen en doorgeven. En wanneer je kunt blijven leren van en uitwisselen met elkaar. Kortom, als er een gezonde balans is tussen energiegevers en energievreters.

Sleutelen aan je huidig werk

Deze aspecten hoef je echt niet altijd elders te zoeken. Je kunt ook gaan jobcraften: een nieuwe term, die steeds vaker gehanteerd wordt. Jobcrafting bestaat uit de acties die werknemers nemen om hun werk vorm te geven en te herdefiniëren (Tims, M., & Bakker, A.B., 2010)

Jobcraften heeft trouwens voor iedereen zijn voordelen. Het is samen met je team en leidinggevende op zoek gaan naar die aspecten die je het best liggen. Dat kan uiteraard over taken gaan die meer of minder bij je passen, die je onderling kunt herschikken. Maar ook aan andere omgevingsfactoren kan gewerkt worden. Zo kun je ook gaan sleutelen aan je relaties met anderen: met collega’s, externe contacten of klanten. Sommige relaties zijn immers energievreters. En misschien is dat helemaal zo niet voor je collega en neemt die het contact met plezier op?

Ook jouw werkcontext kun je iets aanpassen: (her)inrichten van de ruimte, hulpmiddelen vragen om je taken uit te voeren, veranderen van tijdstippen of locatie. En tot slot is het ook nog het cognitief craften, misschien wel de moeilijkste, maar heel belangrijk: het veranderen van het beeld dat je hebt over je werk, je team, inzien wat je taken in het grote geheel betekenen.

Craften doe je niet alleen

Hoe begin je te sleutelen aan je werk? Het is belangrijk dat je eerst een goed beeld krijgt van wat nu voor jezelf het doel is. Deze zoektocht begeleiden we op individuele basis in de loopbaancoaching. Maar als je dit dan helder hebt, is het kwestie van je eigen doelen te linken met die van de organisatie. Daar is uiteraard samenwerking en overleg voor nodig. Het is ook in het belang van de werkgever dat iedere medewerker zich goed voelt in zijn werk. Het is namelijk al lang bewezen dat een gelukkige medewerker productiever is. Dus waarom niet samen deze zoektocht aangaan? Waarom niet met een heel team aan de slag gaan?

Vanuit onze ervaringen over wat werkt en niet werkt, zijn de coaches en trainers van Werk met Zin nu klaar om dit ook te gaan delen met werkgevers. Zo kunnen we werken aan blijvende tevredenheid, aan het aanpassen en evolueren van een omgeving waarin mensen met goesting aan het werk kunnen blijven!

Marieke Genard