“Binnen een bedrijf zijn er meer mogelijkheden dan je denkt.”

“Je werkt zo hard!”. Dat kreeg Veerle vaak te horen van haar omgeving. En het werd meteen de aanleiding om in loopbaancoaching te gaan. “Ik  zat in een drukke en hectische werkomgeving, gaf leiding aan tien medewerkers en was zeer regelmatig in het buitenland voor mijn werk. In het weekend was ik vaak doodop. Als leidinggevende stond ik ook dicht bij het beleid en wist ik dat we in de nabije toekomst overgenomen zouden worden door een Amerikaans bedrijf.” Ook dat perspectief bezorgde Veerle wat zorgen. “Ik zag op tegen de overname omdat ik vreesde voor een cultuur waar nog harder werken zou worden vereist. Ik veronderstelde dat er meer in het uitstalraam zou komen te staan en dat de focus op de inhoud zou verminderen. En net dat vind ik zo belangrijk.”

Door de drukte van de job en de nakende overname verloor Veerle gaandeweg haar “goesting” in het werk. “Als ik vast kom te zitten dan stel ik soms mijn vraag aan Google. Dit maal had ik ingetikt: “Hoe krijg ik terug zin in werk?” Eén druk op de knop en ik kwam op de site van Werk met Zin. Ik was verleid door de titel en heb de koe bij de hoorns gevat.”

getuigenis_loopbaanbegeleiding_werkmetzin_Veerle_KoenBroos

Geen groener gras

Of Veerle hoge verwachtingen had? “Eigenlijk niet. Ik dacht: “Hoe gaan ze me kunnen helpen als ik het zelf niet eens weet? Maar ze moeten toch iets teweeg kunnen brengen.”

Eigenlijk wilde Veerle een tweede opinie. Een extra paar ogen, oren en brein om haar situatie te analyseren. Ze wilde wel te weten komen hoe ze weer gemotiveerd kon geraken en wat ze zelf zou kunnen ondernemen om terug tevreden te worden en te blijven.

“Samen met mijn coach Christine ging ik op zoek naar mijn sterke kanten, naar wat me energie geeft. En dat heeft me deugd gedaan. Eigenlijk kwam ik er redelijk snel achter dat er wel heel wat positieve kanten aan mijn werk en werkomgeving waren. Ik had een leuk team, werkte dicht bij huis, het was een job die ik goed ken en waar ik mijn competenties in kwijt kon. Alleen was het te druk en werd er niet altijd even goed geluisterd naar de problemen. Daar wrong dus de schoen.”

Overleg met de baas

De opdracht van Veerle lag dus bij het minder zwaar maken van haar takenpakket en een betere organisatie van haar werk. Met deze boodschap trok Veerle naar haar manager. “Ik wilde meer kunnen delegeren en een aantal opdrachten afstoten. Gelukkig trof ik veel openheid en bereidheid aan de andere kant van de tafel. We hebben mijn takenpakket bekeken en besproken. Uiteindelijk zijn we overgegaan tot een herverdeling van taken onder collega’s. Daar was ik ontzettend blij mee.”

Ander land in zicht!

En toen kwam de overname! Het Amerikaanse model werd gekopieerd op alle Europese vestigingen. Voor de dienst waar Veerle werkte betekende dat opsplitsing. R&D en Corporate Quality werden na veel onderhandelingen uit elkaar gehaald. Veerle kreeg een plek binnen Corporate Quality. “Ik vond het bij aanvang niet fijn mijn team te moeten verlaten. Het waren mensen waar ik lange tijd een goede samenwerking mee had. Maar door de loopbaancoaching en het eerdere gesprek met het management wist Veerle goed wat ze wilde. Ze legde haar focus op verdiepen, specialiseren, expertise opbouwen.

“ Wat ik goed kan en waar ik in de vorige job 30% tijd voor had kan ik nu 100% uitbouwen. Dit doe ik samen met mijn nieuwe manager. Het geeft me zekerheid, duidelijkheid en onafhankelijkheid. Ik kan nu op een meer autonome wijze werken, heb meer controle over mijn werk. Ik regel en stuur zelf. En eerlijk? Het geeft me veel rust en een ontspannen gevoel. Ik kan gepassioneerd verder bouwen aan mijn expertisegebied.”

Het bedrijf waar Veerle werkt blijft onderhevig aan veel veranderingen. “Mijn betrokkenheid is anders geworden. Waar ik vroeger als leidinggevende ook nauw bij het beleid was betrokken is dit in mijn huidige functie niet meer zo. Ik blijf me richten op mijn taak en specialisatie. Wat er ook gebeurt met het bedrijf, welke beslissingen er ook genomen worden, ik heb veel vertrouwen dat dit mij op lange termijn ten goede komt.”
Veerle kreeg nog een tegenvoorstel om toch in R&D te blijven, maar ging hier niet op in.

Een nieuwe kijk

Veerle is tevreden dat ze op tijd beroep heeft gedaan op loopbaancoaching. “Als je wacht op de crisis heb je immers niet meer de energie om te bespreken wat er nog wel kan. Ik pleit ervoor om als werknemer zelf aan het roer te blijven zitten en te ondernemen. En daar helpt loopbaancoaching je bij. Niet wachten, maar handelen. Ook binnen een bedrijf zijn er vaak meer mogelijkheden dan je denkt. Als je goed bent in wat je doet zal een werkgever je willen behouden.”

“Het deed me deugd om in Christine een sparringpartner te vinden. Ze stelde goede vragen, gaf praktijkvoorbeelden en hield me een spiegel voor. Het was belangrijk om effectief goed in die spiegel te kijken en te beseffen dat je er zelf wel degelijk iets aan kan doen. En het belangrijkste: blijf positief, wat er ook gebeurt.”