“Mijn zelfbeeld heeft een boost gekregen”

Zes jaar geleden ging Jori Morren haar droom achterna. Ze wilde juriste worden. Met veel moed begon ze aan de universitaire studies rechten, in combinatie met werk én een gezinsleven. Die combinatie bleek enorm zwaar. “Na vijf jaar was ik volledig op. Ik zweefde op de grens van burn-out.” Jori besloot loopbaancoaching te volgen. Ze schreef zelf neer hoe dit haar leven veranderde.

Combinatie studeren, werk en gezin

“Ik kwam bij mijn loopbaancoach Helga en bij Werk met Zin terecht nadat ik bij de groepspraktijk in Neerijse aanklopte op zoek naar hulp. De combinatie van studeren met werken en gezin was een hel geweest. Ook al was juriste worden echt iets dat ik wilde. Ik was dan ook heel gedreven en gemotiveerd. Toch zette ik steeds verder en niet-klagend door en luisterde ik niet naar de signalen. Want ja, ik had er toch zelf voor gekozen.”

Pedalen niet verliezen

“Ik wilde echt niet mijn pedalen helemaal verliezen, wetend dat ik dan mijn laatste jaar niet zou kunnen afmaken. Helga contacteerde mij en deed het intakegesprek. Ik kon aan iemand mijn verhaal kwijt zonder veroordeeld te worden. Dat deed echt goed. Ik kon aangeven wat ik verwachtte (terug innerlijke rust en een balans in mijn leven vinden) en welke hulp ik nodig had. Zo startten we de loopbaanbegeleiding.”

LBCgetuigeJori

getuigenis loopbaancoaching Jori

Grenzen leren bewaken

“Het was geen zoektocht naar een nieuwe job, maar wel een zoektocht naar hoe ik vandaag sta in het leven, wat er mis loopt en hoe kan ik sterker in mijn schoenen kan staan om zowel mijn job, gezin als studies verder te zetten. Eerst maakte ik mijn eigen waardeboom. Dat was de ruggengraat en ik grijp er nog veel naar terug. Via oefeningen en zelfreflectie leerde ik ook dat ik mijn grenzen moet bewaken. Hiervan bewust worden was een verademing en om eerlijk te zijn… de toepassing ging vlot en ik merkte snel dat mijn omgeving me hierin steunde en mijn grenzen respecteerde.”

Bewustwording van eigen gedrag

“We hebben ook gewerkt rond mijn zelfbeeld en het daaraan gelinkte perfectionisme.  Mijn zelfbeeld kreeg een boost en ik ben gaan begrijpen waarom ik zo perfectionistisch ben. Het was namelijk om bevestiging en waardering te krijgen en om mijn positief zelfbeeld te voeden. Ik ben me ook bewust geworden van mijn gedrag wanneer ik compleet overspannen ben. Helga hield mij op een gegeven moment een spiegel voor. Het was heel pijnlijk, moet ik toegeven. Maar ik heb  op een gegeven moment beseft dat ik met mijn gedrag veel druk op mijn gezin legde en dat ze hier niet gelukkig mee waren.”

Heel fier op verwezenlijkingen

“Door mijn waardeboom kan ik betere keuzes maken. Door een positiever zelfbeeld, door grenzen te trekken, door te stoppen met ‘perfectionist’ te wezen, door los te laten en niet te willen controleren, door meer naar mezelf en mijn lichaam te luisteren, heb ik mijn innerlijke rust en balans teruggevonden.”

Voeling met met mezelf

“Het is me gelukt om mijn thesis te schrijven en mijn laatste jaar af te maken. Ik ben heel fier op wat ik heb bereikt. Wat ik heb geleerd tijdens de loopbaanbegeleiding, neem ik mee in mijn verder leven en professioneel leven. Ik ben waakzaam voor mijn valkuilen (veel hooi op mijn vork nemen, signalen negeren, negatief zelfbeeld, perfectionisme, …). Als ik merk dat ik de voeling met mezelf verlies, grijp ik terug naar de oefeningen om stil te staan bij mezelf.”