Inge nam deel in de workshop Eerste Hulp Bij Stress

“Hoe herken ik stresssignalen bij mezelf?” Dat was de vraag die Inge zich wel al vaker had gesteld. Nadat er vorig jaar een einde werd gemaakt aan haar contract, nam ze tijd om stil te staan bij zichzelf en zich af te vragen wat ze werkelijk wou.  Op die manier kwam ze terecht op de website van Werk met Zin. “Via de nieuwsbrief volgde ik de organisatie. Deze prikkelde me steeds weer en het is vooral de positiviteit die Werk met Zin uitstraalt die me fascineert.”

Ondertussen is Inge alweer een poos aan het werk, maar geregeld vraagt ze zich af: “Ben ik wel goed bezig?” Ze wil vooral opletten om niet in hetzelfde stressgevoelige straatje terecht te komen.

“Toen de workshop Eerste Hulp Bij Stress werd aangekondigd heb ik niet getwijfeld om me in te schrijven. Ik wilde vooral kennismaken met de werkwijze van Werk met Zin en met het thema stress aan de slag gaan. Alhoewel ik het leuk vind om mensen rondom mij te coachen, vraagt het toch een externe partner om even die spiegel voor te houden, zodat je met jezelf en de thema’s aan de slag kan gaan.”

16_loopbaanbegeleiding_werkmetzin_koenbroos

 

Voor Inge werd het een boeiende mix van theorie, oefeningen, uitwisseling en vraagstellingen. “De kleine groep maakte de drempel erg laag om met openheid te vertellen waarover het gaat. Eigenlijk weet je van iedereen die deelneemt waar de gevoeligheid ligt en dat is op zich al verbindend. Alle deelnemers kwamen aan bod wat ook wel belangrijk is bij dit thema.”

Zwart op wit

“De theorie over stress vond ik heel interessant. Zwart op wit stond daar wat stress precies met je lichaam doet. Het was voor mij een signaal om in actie te schieten. De wetenschappelijke informatie maakt het voor me erg reëel dat ik alert moet zijn om de signalen bij mezelf goed op te vangen en dan iets te ondernemen om de cirkel te doorbreken.”

“Het was opmerkelijk dat op de vraag “Wat betekent stress voor je? “ iedereen voorbeelden gaf van negatieve spanning. Barbara legde daarnaast ook het effect uit van positieve stress. Sindsdien tracht ik elke avond even stil te staan bij waar ik die dag gelukkig van werd of tevreden over was.”

Ook een korte oefening rond wat je belangrijk vind en wie je wil zijn in je eigen leven, bracht Inge aan het denken. “Het was mooi om zien hoe gelijkgestemd we waren in de kleine groep. Er zaten wel wat pleasers en perfectionisten bij die het moeilijk vinden om hulp te vragen. De link met stress was snel gelegd. En alhoewel je dit eigenlijk allemaal wel weet, maakte deze workshop het weer even heel helder. Iedereen weet wat gezonde voeding is, maar weinigen beginnen eraan. Dat is hetzelfde bij stress: iedereen weet dat het ongezond is en toch draaien we gewoon voort.”

Voor Inge smaakt het naar meer. “Misschien zet ik wel de stap om me hierin door Barbara verder te laten begeleiden. Ook ik vind het niet makkelijk om hulp te vragen, maar ze werkt vanuit ervaring, geënt op theorie en gebruikt een mooie interactie. Dat helpt. En het naslagwerk dat we kregen ligt bij me thuis goed in het zicht. Dat helpt ook.”

Voor mij was de workshop een zinvol totaalpakketje op korte tijd!

 

Deze workshop werd ontwikkeld door onze coaches Ellen en Barbara. Kijk onder activiteiten of hij binnenkort nog gepland staat.

Je kan als individu deelnemen of je kan voor je team een offerte opvragen.