duurzaam
Terug naar overzicht

December is geefmaand, daar kunnen we niet omheen. De winkelstraten, warenhuizen en het internet bulken van linten, strikken en lichtjes. Om ons koopgedrag aan te wakkeren, om onze naasten te overstelpen met nieuwe dingen. 

Bewust geven

Natuurlijk willen we elkaar verrassen en een plezier doen. Maar het kan ook anders, bijvoorbeeld door te hergebruiken. Wat voor jou niet meer nuttig is, kan voor een ander een plezier zijn. Netwerk Bewust Verbruiken stelt de geefkast voor. Op je werk of op een andere plek waar veel mensen komen. Je geeft weg wat je niet meer nodig hebt, en je neemt mee wat jou plezier doet. Zo krijgen de dingen een nieuw leven. 

Minder materiaal

Of wat dacht je van een feest zonder spullen maar met een vriendelijk gebaar, mooie woorden of een goed gesprek? Geef ervaringen cadeau om samen dingen te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een stevige winterwandeling gekruid met een boeiende uitwisseling over wat jullie écht bezig houdt en afgewerkt met een warme chocomelk bij een haardvuur? 

Of ga creatief aan de slag en geef je waardering voor de andere met een strikje rond? 

Want aandacht en een goed gesprek werken preventief, kan mensen die het moeilijk hebben ondersteunen. Zo richt de campagne 4voor12 zich tot de omgeving van die mensen. Met tips en advies hoe we er voor elkaar kunnen zijn.

Ook op het werk

Is het bij jullie op het werk ook een traditie om met de collega’s samen het jaareinde te vieren? Of toasten jullie eerder op het nieuwe jaar dat komt?

Waarom van die gelegenheid niet gebruik maken om aan elkaar eens uit te spreken wat jullie voor elkaar waard zijn?

Wij geven op een blaadje dat dit meteen een andere sfeer in de groep kan brengen. Mensen bloeien op van woorden van waardering, er komen nieuwe gesprekken op gang, er wordt met andere ogen naar elkaar gekeken. En weet je niet hoe? Dan kan je ondersteuning vragen bij één van onze teamcoaches, in een workshop waarderend werken laten ze het team hiervan proeven.