Blog
Terug naar overzicht

Onlangs ben ik met een klant gaan wandelen. Wandelen was voor haar heel ontspannend. Het leek haar dan ook een aangename manier om op deze wijze de loopbaancoaching te volgen.

We gingen wandelen bij het Zilvermeer in Mol. Een zeer geslaagde locatie om met wijde blik naar de huidige en gewenste werksituatie te kijken.

Door te wandelen in de buitenlucht, te bewegen, in de natuur te zijn, krijg je een ander soort energie en ruimte. Vooral omdat je geen dak boven je hoofd hebt en geen muren om je heen.

Frisse lucht en beweging doen mensen goed. De stress zakt weg en er komt rust in de plaats.

In de natuur is er ook van alles te zien, te horen en te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een mooie bloem ontdekken, de zon of wind voelen, vogels horen fluiten, verschillende bomen of wolken zien, en open ruimtes, kruispunten of obstakels komen op het pad. Het is daarom een leuke methode om deze natuurelementen in te zetten in de coachingsgesprekken.

Ervaring van een klant

“Bewegen is voor mij ontspannend. Wandelen is ook ‘dingen in beweging zetten’. De wandelcoaching heeft veel in beweging gezet bij mij. Vooral over hoe ik mezelf

in beweging kan zetten in de juiste richting. Al wandelend is het voor mij gemakkelijker om te praten over mezelf, minder confronterend, veiliger. Ik vond het een prima ijsbreker.”

Monique van den Bogaard