Doel

Iedereen kan een unieke bijdrage leveren aan de samenleving. Maar allerlei innerlijke hindernissen staan dit en ons geluk regelmatig in de weg. Door Het Bezielingsspel te spelen wordt duidelijk hoe deze hindernissen te overbruggen zijn en kunnen we weer verder met de ontwikkeling van onze eigen rijkdom: onze talenten, verlangens, liefde en wijsheid…

Het Bezielingsspel wijst de weg naar concretisering van je verlangens én naar mogelijkheden tot transformatie van innerlijke hindernissen.

Inhoud

Het Bezielingsspel is ontworpen door Adriaan Hoogendijk op basis van zijn eerder ontworpen Elementenvierhoek®, waarover hij publiceerde in zijn boeken Filosofie voor Managers, Loopbaanzelfsturing en De Schoonheid van Coachen.

Het spel wordt altijd gestart met een ontwikkelingsvraag. Die moet gebaseerd zijn op een ontwikkelingsverlangen, want waar verlangens zijn, daar ligt ook kracht. Het gaat er bij dit spel om innerlijke hindernissen te overbruggen, om verlangens en andere levenskwaliteiten vrij te maken en vrijer te kunnen vormgeven, ter meerdere bezieling in leven en werk.

Ontwikkelingsvragen kunnen bijvoorbeeld zijn: ‘Hoe ontdek ik mijn passie?’ ‘Hoe kom ik terug in balans?’ ‘Wat heb ik nodig om authentieker te worden?’ ‘Hoe blijf ik in mijn werk in mijn kracht staan?’ ‘Hoe krijg ik een betere relatie met mijn collega?’ …

Tijdens deze workshop verken je in kleine groep jouw thema adhv deze basisvragen:
• Waar sta je en waar wil je naar toe in jouw (werk)leven?
• Positief formuleren van de huidige loopbaanvraag.
• Wat kan jou positief ondersteunen in de verwezenlijking van je loopbaanvraag?
• Welke innerlijke hindernissen houden je nu tegen?
• Welke zielskwaliteiten helpen jou om je hindernissen te transformeren?
• Wie ben je geworden als je deze kwaliteiten verworven hebt?

Methode

Tijdens deze ervaringsgerichte workshop ga je in kleine groep reflecteren en verdiepen over jouw werksituatie of loopbaanvraag. We gaan van start met een interactieve zelfreflectie waarbij we je huidige en gewenste situatie verkennen. 

‘Het Bezielingsspel’ wordt gespeeld in diverse ronden met oa meditatieve ontspanningsmomenten, reflecterende deelronden en een versterkende visualisatie.

Ter afronding krijg je praktische tips mee om je proces te verdiepen in de komende week/weken.

Doelgroep

Voor iedereen die:
– bereid om via zelfreflectie innerlijke hindernissen te verkennen en transformeren
– zoekende is om zichzelf of een project ‘in beweging’ te brengen
– nood heeft om weerstand om te zetten in energie
– lichter, zachter en natuurlijker wil werken vanuit authenticiteit
– bewuster vanuit eigen hart en ziel in het (werk)leven wil staan
– versterkt wil worden door het bewust inzetten van zijn oorspronkelijke zielskwaliteiten

Praktisch

Begeleiding gebeurt door Eliane Kunnen, kunstzinnig wandel loopbaancoach.

Je hebt geen voorkennis nodig, wel openstaan om intuïtief en meditatief te reflecteren op je eigen situatie in kleine groep.

Op aanvraag kan de workshop ook uitgewerkt worden voor een bestaand team.

Data, locaties en prijzen 

 

Getuigenis en in de pers

Een journaliste van Psychologies kwam het Bezielingsspel uittesten en schreef een uitvoerig verslag van haar ervaring. Het hele artikel lees je hier.