Doel

Het gaat om een individuele loopbaanbegeleiding maar dan al wandelend. Doordat je dichter bij je eigen natuur komt, kom je tot meer evenwichtige keuzes en beslissingen. Keuzes die ‘kloppen’ met jouw hele wezen, je hele Zijn, … waardoor je ook uitdagende veranderingen, moedig durft aangaan. …

Inhoud

We starten meteen wandelend en bespreken in het eerste gesprek jouw loopbaanvraag. We staan stil bij je huidige en gewenste situatie, bij mogelijke weerstanden en stappen die je kunt zetten.Regelmatig staan we stil om te verdiepen en opgedane inzichten te noteren. Zo sprokkel je de diverse puzzelstukken van loopbaanvraag bij elkaar en krijg jij steeds beter zicht op wie je bent, wat je wilt, waar je naartoe wil en wat de stappen kunnen zijn.

Na elke wandeling ga jij, eventueel samen met je coach, je indrukken synthetiseren en bundelen tot concrete inzichten en/of handvaten voor jouw traject.

De natuur geeft ons extra inspiratie door de metaforen (beeldtaal) die we onderweg toevallig tegenkomen. Ook de subtielere nuances gaan dan boekdelen spreken, zoals: het stapritme, dat wat ons energie geeft in het moment zoals de zon, het ruisen van bomen, … Daardoor gaan we vanuit een ander perspectief naar de huidige én de gewenste situatie kijken.

Methode

In een klassiek coachingsgesprek zit je vaak aan tafel, tegenover elkaar. Bij wandelcoaching ga je letterlijk wandelen, liefst in de natuur. Als je in beweging komt, dan komt er iets in beweging. Het gesprek verloopt informeler en komt sneller op gang. Je loopt naast elkaar, je hoeft elkaar niet in de ogen te kijken. Je zit in een andere context, waardoor je ook anders naar de loopbaanvraag of het probleem kunt gaan kijken en je letterlijk een frisse kijk op de zaak krijgt.

Al wandelend ontspan je fysiek, mentaal en emotioneel. Kom je uit je hoofd en meer in je lijf. Er ontstaat dan een natuurlijke verbinding tussen je hoofd, hart en intuïtie.

Doelgroep

Iedereen die vastloopt in een denkpiste is gediend om op deze actieve, frisse, intuïtieve en lichaamsgerichte wijze het issue te gaan onderzoeken. Openstaan voor dit persoonlijke mini- avontuur dat zich aan je ontvouwt is daarbij een ideale houding. Het is een zeer ervaringsgerichte wijze om een probleem en mogelijke opties vooral te doorvoelen … want je hebt ze zelf al wellicht al veel doordacht.

Praktisch

Schrijf je in voor een traject via deze link. Hierin geef je aan wanneer je beschikbaar bent en waar je graag op gesprek komt. Een coach uit die regio zal je contacteren voor een eerste gesprek.  Bij de opmerkingen licht je toe dat je voor wandelcoaching kiest.

Let wel!
Ook bij fris en regenweer gaan we naar buiten, enkel bij stormweer niet. Draag daarom graag gepaste kledij en waterdichte schoenen of laarzen. Hou er rekening mee dat er vaak geen verharde wegen zijn in het bos of natuurgebied.

Kosten

Dankzij de loopbaancheques betaal je slechts 40 euro voor vier uur coaching.

Je komt in aanmerking als je werkend bent, de afgelopen zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding volgde en reeds zeven jaar werkt, al dan niet als zelfstandige. Je kunt dan één cheque van vier uur en één cheque van drie uur inzetten. Loopbaancheques vraag je hier aan bij VDAB

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden voor de cheques, of als je werkgever je dit traject wil aanbieden, vraag hier onze prijzen op.