Doel

Op een realistische manier je zorgende rol leren combineren met werk en zelfontwikkeling. Dit door het inschakelen van hulpbronnen, maar vooral door helder te krijgen wat dat werk voor jou betekent.

Inhoud

Zorgen voor een ziek familielid of kind, leidt er vaak toe dat ouders (vooral moeders) hun beroepsleven stopzetten of reduceren. Of ze ervaren een sterk spanningsveld om de zorg, het gezinsleven en de arbeid te combineren. De ruimte voor zelfontwikkeling is erg beperkt. Om deze balans te optimaliseren, bekijken we de situatie en waar de loopbaanvragen zich situeren. Van daaruit bouwen we een programma op.

We werkten rond dit thema twee trajecten uit, een volledig individueel traject of een gecombineerd traject met twee groepssessies.

Het individuele traject kan op elk moment worden opgestart. 

Het groepstraject bestaat uit 2 groepssessies van 2 uur en 6 uur individuele coaching.

 1. Groepssessie 1:
  Thema: Werk en zorg en draagkracht
 2. Individuele begeleiding: ( 3 uur individuele begeleiding)
  Doel: Samen op zoek naar mogelijkheden om de afstemming tussen werk en zorg te verbeteren.
 3. Groepssessie 2:
  Thema: concrete stappen naar een geschiktere combinatie
  werk, zorg en kwaliteitsvol leven
 4. Individuele begeleiding: ( 3 uur individuele begeleiding)
  Doel: Concretiseren van mogelijkheden om combinatie werk en zorg haalbaar te maken.

Methode 

We combineren achtergrondinformatie met zelfinschattingstests en -tools om de eigen noden en die van het gezin in kaart te brengen. Thema’s die aanbod kunnen komen zijn onder andere:

 • leren delegeren
 • gesprek met de werkgever of de collega’s
 • in kaart brengen van de zorgcompententies
 • de betekenis van zorg en werk.

Werk met Zin werkte samen met de KULeuven in het Magentaproject rond Loopbaan met Zorg. Een aantal van onze coaches volgden de training, specifiek uitgewerkt voor mensen de zorg voor een ziek familielid. 

Doelgroep

Voor werkende mantelzorgers (zelfstandige of werknemer) die op zoek zijn naar een gezonde balans tussen hun rol als zorgende en werk, zonder ook de zelfzorg te vergeten. 

Praktisch 

Voor een individueel traject kun je ten alle tijden terecht bij één van onze loopbaancoaches op alle beschikbare locaties.

Schrijf je in voor loopbaanbegeleiding via deze link en geef aan bij de opmerkingen dat je mantelzorger bent. Wil je graag begeleid worden door één van de coaches die de training volgde? Vraag er dan naar bij je inschrijving. 

Er ligt momenteel geen datum vast voor een groepstraject. Indien er genoeg interesse voor zou blijken kan dit worden aangeboden. 

Kosten

Het volledige traject kan betaald worden met twee loopbaancheques van 40€.