Doel

Het is niet eenvoudig een plek te vinden op onze arbeidsmarkt als je uit het buitenland hier komt wonen. Hoe vind je je weg? Welke drempels kom je allemaal tegen en hoe ga je daarmee om? Wij willen je ondersteunen in de zoektocht om je talenten optimaal te kunnen inzetten in je werk.

Inhoud

In een reeks gesprekken ga je samen met je loopbaancoach op zoek naar wat je wilt bereiken, wat je talenten zijn en hoe je die best kunt inzetten. We houden rekening met de realiteit van de arbeidsmarkt, maar werken aan een lange termijn stappenplan om zo dicht mogelijk bij je doel te geraken.

Methode

Met een waarderende blik kijken we naar je ervaringen en kennis. Wij ondersteunen je in de zoektocht om je talenten hier te tonen. In de afgelopen jaren werkte Werk met Zin in samenwerking met Atlas-De8 een traject uit op maat van hoogopgeleide anderstaligen. Onze ervaringen verwerkten we in een boek en voor begeleiders schreven we een handboek. Dat project is afgerond, maar onze ervaring blijven we uiteraard ter beschikking stellen van iedereen die we ermee kunnen voorthelpen.

Doelgroep

Ben je hoogopgeleid, anderstalig en werk je onder je niveau? Spreek je Nederlands op niveau 2.4? Wil je graag een stappenplan uitwerken om je talenten optimaal in te zetten. Als je werkend bent, kun je gebruikmaken van de loopbaancheques, wat de prijs opmerkelijk kan drukken.

Praktisch

Schrijf je in voor een traject via deze link. Hierin geef je aan wanneer je beschikbaar bent en waar je graag op gesprek komt. Een coach uit die regio zal je contacteren voor een eerste gesprek. Heb je speciale wensen? Dan kun je die bij de opmerkingen toelichten.

Kosten

Kom je in aanmerking voor de loopbaancheques? Dan kan je voor 40€ 4u begeleiding krijgen.

Vraag hier onze prijzen op, dan bekijken we samen waar voor je in aanmerking komt.

Getuigen

Een aantal mensen deden hun verhaal voor het boek. Ze vertelden over hun zoektocht en wat de loopbaanbegeleiding daarin kon betekenen. Lees hier hoe Li Li haar weg zocht als bediende op de Vlaamse arbeidsmarkt. Of de moeilijke tocht van Lidia, die ondanks haar kennis, ervaring en bereidwilligheid van een werkgever, er toch niet in slaagde omwille van de diplomavereisten voor kleuterjuf. Of de getuigenis van Ali Salah , ITer, die leerde om stap voor stap zijn toekomst te plannen.