Doel

In een individuele begeleiding gaan we op zoek naar een zingevende balans voor ouders van (jonge) kinderen.
Ervaar je als jonge ouder ook de tweestrijd tussen je werk en een gezin? Je wil aan de ene kant zinvolle zorg dragen voor je kinderen én jezelf, en aan de andere kant ook jouw loopbaan alle kansen geven. Hoe zorg je ervoor dat die twee belangrijke onderdelen van je leven in balans blijven?

Inhoud

Werk met Zin biedt maatwerk in het coachen van een persoonlijk proces. In een reeks individuele gesprekken staan we stil bij jouw interesses, mogelijkheden en dromen. Dit vanuit de realiteit van een gezin, waar praktische, sociale en opvoedkundige thema’s spelen in combinatie met je werk.
Moet je je dromen on-hold zetten voor je gezin? Of zijn er manieren om dit te combineren? Waar ligt de gezonde balans voor mij, voor mijn kinderen en voor mijn partner? Wat besteed ik uit en wat doe ik zelf in het gezin?
Want een eigen loopbaan verder vormgeven, geeft je niet alleen financieel een zekerheid maar ook zelfontwikkeling en de kans om zin te geven aan je werk.

Methode

Jouw persoonlijke coach reikt je instrumenten en vragen aan. Deze helpen jou op weg in het vormgeven van je verdere loopbaan. We geven je een portie creativiteit en zelfredzaamheid mee. Samen met je coach stel je – stap voor stap – jouw persoonlijk ontwikkelingsplan op om je toekomst verder vorm te geven. Rekening houdend met jouw noden en die van je gezin.
Elk van onze coaches heeft een eigen leertraject doorgemaakt en zal ook vanuit eigen inzichten coachen. Maar algemeen kijken we allemaal met een waarderende blik naar de mens en diens context. Want, wat aandacht krijgt, groeit.

Doelgroep

Voor elke ouder die ‘combinatiestress’ ervaart tussen werk en gezin. Voor wie meer energie, zingeving en/of balans zoekt in eigen werk of leven in combinatie met het opvoeden van kinderen.

Praktisch

Voor een individueel traject kun je ten alle tijden terecht bij één van onze loopbaancoaches op alle beschikbare locaties.
Schrijf je in voor loopbaanbegeleiding via deze link en geef aan bij de opmerkingen dat je rond dit thema wilt werken.
Heb je zin om al even te proeven van het onderwerp via een themawandeling met andere ouders? Kijk hier wanneer die de volgende keer plaatsvindt.

Kosten

Dankzij de loopbaancheques betaal je slechts 40 euro voor vier uur coaching.
Je komt in aanmerking als je werkend bent, de afgelopen zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding volgde en reeds zeven jaar werkt, al dan niet als zelfstandige. Je kunt dan één cheque van vier uur en één cheque van drie uur inzetten. Loopbaancheques vraag je hier aan bij VDAB
Indien je niet voldoet aan de voorwaarden voor de cheques, vraag hier onze prijzen op.