Doel

Leiding geven kan eenzaam zijn. Je kunt niet meer voor alles terecht bij je collega’s. Toch komen er met de groei van de job steeds weer nieuwe vragen en uitdagingen. Een coach kan als externe met een frisse blik naar het geheel kijken. Wij ondersteunen je in de zoektocht zonder zelf betrokken partij te zijn.

Inhoud

De inhoud van het traject wordt bepaald door wat er speelt op de werkvloer, wat jou op dat moment vooral bezig houdt. Door te werken met concrete ervaringen, gaat het leren gepaard met het in de praktijk brengen. De thema’s kunnen dus sterk variëren. Hoe pak ik moeilijke gesprekken aan? Hoe zorg ik ervoor dat de doelen bereikt worden én dat mijn mensen mee zijn? Wie zet ik best in op dat nieuwe project? Hoe communiceer ik genoeg en toch niet te veel?

Methode

Stap 1
Een intakegesprek met de coach. Tijdens dit gesprek verwoord je jouw vraag, verfijnen we het doel, benoemen we het gewenste resultaat en gaan we het commitment aan.

 Stap 2
Het coachingstraject zelf, waarbij theoretische kaders, oefeningen en reflectieopdrachten elkaar afwisselen. We werken aan een stappenplan op maat. Dit kan resulteren in een traject van enkele maanden, maar ook op regelmatige basis weerkerend zijn.

 Stap 3
Het synthesegesprek met jou en coach. We bespreken de korte en lange termijn plannen, te ondernemen acties en de persoonlijke inzichten.

Doelgroep

Leidinggevenden die zich willen blijven ontwikkelen, leren en beter worden in wat ze doen. Die met een concrete vraag zitten of gewoon nood hebben aan een klankbord van tijd tot tijd.

Praktisch

Individueel coachingstraject. Locatie te bepalen in overleg.

Duur van het traject kan variëren op basis van de vraag. Het is samen te bepalen. Het kan gaan over een concrete coachingsvraag, waardoor het op enkele gesprekken kan afgerond zijn. Maar de coach wordt ook ingezet als regelmatige terugkerend klankbord.

Kosten

Dankzij de loopbaancheques betaal je slechts 40 euro voor een vier uur durende coaching. 

Je komt in aanmerking als je werkend bent, de afgelopen zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding volgde en reeds zeven jaar werkt, al dan niet als zelfstandige. Je kunt dan één cheque van vier uur en één cheque van drie uur inzetten. Loopbaancheques vraag je hier aan bij VDAB

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden voor de cheques, vraag hier onze prijzen op.