Stijn Wolters

We kennen Stijn als rustig, toegewijd en leergierig. Hij genoot de opleiding Orthopedagogie en richtte zich nadien op het begeleiden van adolescenten, hun gezinnen en hun leefomgeving.

Hij volgde een extra opleiding oplossingsgerichte kortdurende cognitieve therapie, met als specialisatie supervisie en coaching.

Momenteel is hij werkzaam als teamcoördinator in een begeleidingshuis voor jongens en als zelfstandig coach/therapeut. Stijn werkt als freelance loopbaancoach bij Werk met Zin in de regio Tienen.

Is als loopbaancoach ervan overtuigd dat goede coaching helpt opnieuw aansluiting te vinden bij jezelf en hoe de dingen passen in jouw leven. Dat wezenlijke verandering vaak mogelijk gemaakt worden door het zetten van ogenschijnlijk kleine stappen.

Zet tijdens de gesprekken deze kwaliteiten in: goed luisteren en gerichte vraagstelling om te begrijpen wat belangrijk is voor jou. Van daaruit een proces aangaan dat verkent waar je wil uit komen, wat jouw gewenste toekomst is. Zo ontwerpen we samen een heel concreet stappenplan dat op maat van jouw leven is gesneden.

Zijn persoonlijke loopbaanswitch is na het volgen van hotelschool en een korte carrière in de horeca met verblijf in het buitenland nieuwe studies aanvatten. Door zich te richten op het intermenselijke en communicatie raakte hij geboeid door het faciliteren van veranderingsprocessen.

Raadt jou dit boek zeker aan: ‘What’s right with you?’ ( Barry Duncan, professor in de psychologie)

Krijgt energie van werken aan een team met collega ’s met diverse achtergronden en invalshoeken, tafelen met en koken voor een fijn gezelschap, jazz, fietsen.

Herinnert zich als beste moment in zijn loopbaan: toen ik vroeg naar een bruikbare tip om mijn werk te verbeteren kreeg ik van mijn klant volgend antwoord: ‘tot je dertigste weet je dat je alles weet. Op je vijfendertigste denk je 25 procent niet te weten. En ik op mijn vijftigste besef nu dat ik eigenlijk de helft niet weet. En toch voel ik me net wijzer. Als tip ben jij er misschien niks mee, maar ik hou het alleszins steeds in mijn achterhoofd’. We hebben er hier samen erg om moeten lachen. Plots leek veertig worden een stuk aantrekkelijker. Bovendien weet ik nog steeds niet wat het precies kan betekenen, maar het is een helpende gedachte die vaak terug komt.

Is gefascineerd door: Het Nachtoog, een boek van Eric Oger over de schuine wegen van de filosofie, bokssport.

Locatie(s)

Hoegaarden

Kauterhof 71
3320, Hoegaarden

Routebeschrijving

Tienen

Veldbornstraat 29
3300, Tienen

Routebeschrijving